A gyorséttermekben kapható nuggets-ek azaz csirkefalatok sokak kedvencei, különféle mártogatóssal valóban ínycsiklandóak, de talán a házilag gyártott változat még finomabb lehet. Nem is kell túl sokat bajlódni vele, hiszen pofonegyszerűen elkészíthető!



Hozzávalók:

A filézett, bőr nélküli csirkecombokat felkockázzuk, és az aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket, és jó alaposan összeturmixoljuk, mindaddig, amíg teljesen homogén nem lesz az állaga.

Ha kéz nedves kézzel nuggets formákat formázunk a masszából, és félretesszük. Három-négy ilyen formázás után érdemes bevizezni a kezünket, hogy ne ragadjon hozzá a massza.

A lisztet, panírt, felvert, enyhén sózott tojást külön tálakba tesszük, és bepanírozzuk a húst. Az olajat felforrósítjuk, és közepes lángon, több adagban kisütjük a csirkefalatokat – ha esetleg szükséges lenne, akkor nyugodtan fordítsunk rajta, amíg az olajban van.

A figyelmetekbe ajánljuk