A coleslaw, azaz az amerikai majonézes káposztasaláta egy olyan köret, amely elsősorban finomra aprított nyers káposztából és répából készül, amit általában vinaigrette-tel vagy majonézes szósszal öntenek nyakon.


Hozzávalók:


  • 30 dkg káposzta
  • 30 dkg vöröskáposzta
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma

Öntet:

  • 15 dkg tejföl
  • 15 dkg majonéz
  • 1 teáskanál almaecet
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 2 ek porcukor
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

123rf / ockra

Elkészítése:

A káposztákat a répával és a hagymával együtt vékony csíkokra szeleteljük, vagy legyaluljuk, ezután pedig összekeverjük a dresszing hozzávalóit. Ha ezzel megvagyunk a legyalult zöldségeket hozzá adjuk az öntethez és voilà!

A káposztasalátát általában olyan ételek mellé fogyasztják, mint a sült csirke és a grillezett húsok, és egy másik köretként sült krumpli vagy burgonyasaláta kísérheti. Szendvics-összetevőként is rendkívül finom. Grillszendvicsekre, hamburgerekre és hot dogokra is kerülhet chilivel és csípős mustárral együtt.

A figyelmetekbe ajánljuk