töltött paprika

Nigel Slater receptjében vegán különlegességgel találkozhatunk.


A paprikák töltelékéhez Nigel Slater tofut használ fel receptjében, mivel könnyű, panna cotta állaga illik a sült paprika édes húsához. Ha nem vagyunk vegánok, feta sajtot is használhatunk helyette. Adhatunk hozzá kis koriandert is.

Hozzávalók

  • 3 piros paprika
  • 500 g tofu
  • 250 g meggyparadicsom
  • 100 ml olívaolaj
  • 10 darab zöld olajbogyó
  • 10 szál metélõhagyma
  • 2 evőkanál petrezselyem (apróra vágva)

Elkészítés

1. Állítsuk a sütőt 200 Celsius-fokra. A paprikákat felezzük el és magozzuk ki. Tegyük őket vágott oldalával felfelé egy tepsibe vagy sütőformába.

2. A tofut oszlassuk el egyenletesen a paprikákban. A meggyparadicsomokat vágjuk ketté és tegyük a paprikákba a tofuval együtt. Öntsük az olívaolaj egy részét a paprikákba. Végül fűszerezzünk fekete borssal és kevés sóval.

3. Süssük a paprikát egy órán át, amíg igazán meg nem puhulnak.

4. Az olajbogyót vágjuk apró durva darabokra, majd helyezzük őket egy keverőtálba. A snidlinget vágjuk apróra és keverjük össze az olajbogyóval.

5. Távolítsuk el a petrezselyem levelét a száráról, aprítsuk fel, majd dobjuk az olajbogyóhoz és metélőhagymához. Ezt szórjuk a sütőből kivett paprikákra, majd fogyasszuk frissen.

(Forrás: Guardian)


A figyelmetekbe ajánljuk