toltott padlizsán
A padlizsán egy rendkívül egészséges zöldség. Készítsünk belőle töltött padlizsánt vacsorára, ebédre!


A padlizsán egy olyan magas rosttartalmú, alacsony kalóriatartalmú étel, amely tápanyagokban gazdag és számos egészségügyi előnnyel kecsegtet.

A szívbetegség kockázatának csökkentésétől a vércukorszint-szabályozás és a fogyás segítéséig a padlizsán egyszerű és finom kiegészítője minden egészséges étrendnek.

Hihetetlenül sokoldalú zöldség, jól illik sok ételbe. Mi most egy hússal rakott padlizsán receptet mutatunk.

Darált hússal töltött fűszeres padlizsán recept

Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 2 darab padlizsán
  • 30 dekagramm csirkemellfilé
  • 10 dekagramm gomba
  • 20 dekagramm sajt
  • 1 fej hagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál chilipor vagy -szósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 6 evőkanál sűrített paradicsom

A töltött padlizsán elkészítése körülbelül 75-80 percet vesz igénybe.

Elkészítés

1. Először daráljuk le a csirkemellet vagy vágjuk fel nagyon apró kockákra.

2. Ezután a gombát is vágjuk nagyon apró kockákra.

3. Fogjuk meg a sajtot és reszeljük le.

4. Vágjuk finomra a hagymát és olajon pirítsuk üvegesre.

5. Ehhez adjuk hozzá a húst, fűszerezzük sóval, borssal, chilivel és zúzott fokhagymával, majd öt perc pirítás után keverjük hozzá a gombát.

6. Főzzük őket addig, amíg a gombából kiengedett folyadék elpárolog a darált húsos keverék alól.

7. Erre öntsük rá a sűrített paradicsomot, ízlés szerint többet is önthetünk, majd keverjük el és főzzük rottyanásig.

8. A megmosott padlizsánt hosszában vágjuk félbe, kaparjuk ki a belsejét egy üreget kialakítva, amelybe a töltelék kerül majd.

9. A kivájt padlizsánokat kenjük meg enyhén olajjal és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük elő.

10. Vegyük ki az elősütött zöldséget, majd töltsük meg a darált hússal. A tetejét szórjuk meg sajttal és toljuk vissza a 180 fokos sütőbe 15-30 percre, amíg szépen megpirul a töltött padlizsán.

(Forrás: Só Bors)

A figyelmetekbe ajánljuk