Az svéd vállalat egyre több fenntarthatósággal kapcsolatos terméket dob a piacra.

Egy egészen egyedi termékkel lepték meg a vásárlókat: egy online szakácskönyv, amit észak-amerikai séfek segítségével alkottak meg. Ez még önmagában nem is lenne annyira különleges, de a könyvben szereplő recepteket úgy állították össze, hogy azokban kifejezetten a konyhákban keletkező, hulladéknak gondolt alapanyagok szerepelnek.

Az IKEA ezzel szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy nagyon sok szemétnek gondolt termék tökéletes hozzávalója lehet a későbbi főzés, sütéshez.

Ilyen például a banánhéj is, ami például a bacon elkészítésénél is felhasználható vagy a füstölt csirke kukoricahéjjal, esetleg palacsinta zöldségdarabkákból. Kereken ötven recept közül választhatunk: az előételektől egészen a főételekig, és a reggelitől a vacsoráig mindent találhatunk benne.

Emellett tanácsokat is kapunk, hogy mit kezdjünk azokkal a zöld hulladékokkal, amiket már nem tudunk a konyhában felhasználni. Ebben olyan okosságok szerepelnek, mint uborkából rovarriasztót varázsolni vagy tojáshéjból vízkőoldót csinálni.

A 111 oldalas Scrapsbook nevű receptkönyv ingyenesen letölthető.


Friss

Készíts te is házilag limonádét!

A limonádé a nyár egyik legkedveltebb itala. Nagy szükségünk van rá, főleg ebben a hőségben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

3 légzéstechnika, amellyel könnyebben álomba ringathatod magad

A hosszú munkanapokkal, különféle feszültségekkel, szülői kiégéssel vagy más érzelmileg kimerítő helyzetekkel teli, elfoglalt és gyors tempójú társadalmunk megnehezítheti a valós relaxációt, a kikapcsolódást és a pihentető alvást. Rengetegen küszködnek valamilyen alvásproblémával, ám egyes légzőgyakorlatot segíthetnek megnyugodni, s ezzel együtt elaltatni minket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megjelentek a Volt egyszer egy...Hollywood soha nem látott jelenetei

A Harper Perennial bemutatta Quentin Tarantino Volt egyszer egy...Hollywood című készülő regényének hivatalos előzetesét, amely tele van eddig soha nem látott felvételekkel a rendező kilencedik nagyjátékfilmjéből.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk