A radikális döntés az egész gasztronómiára hatással lehet.


Radikális lépésre szánta el magát a világ egyik legjobb éttermének tartott, három Michelin-csillaggal is rendelkező Eleven Madison Park. Az étterem séfje és egyben tulajdonosa, Daniel Humm maga jelentette be, hogy ezentúl semmilyen hússal készült étel nem lesz az étlapon.

Humm ezt akkor fogadta meg, amikor az Eleven Madison Park is bezárásra kényszerült a koronavírus-járvány alatt. Kezdetben ugyan csak a hely specialitásait mellőzte volna, mint például a disznóhólyagba töltött zellergumót vagy a jégcsapretekkel és szilvával készült sült kacsát, ám végül a húsok teljes száműzése mellett döntött.

Az étterem a jövő hónapban nyit újra, és a lépéssel minden bizonnyal kisebb gasztronómiai lavinát indíthat el: ahogy a CNN cikke is megjegyzi, az Eleven Madison Park az utóbbi húsz évben úttörőnek számított az éttermek között, és mostani húzása szintén több helyet is húsmentes átállásra sarkallhat.

Humm ugyan tudja, hogy nagy kockázatot vállal, de véleménye szerint a húsmentes étkezésé a jövő, és ő is rájött, hogy a húsalapú ételek gátolják a fenntartható fejlődés szándékait. Szerinte meg kell változtatni azt, amit ma luxusnak értünk, ezért sem térhet vissza az étterem oda, ahol eddig volt.


Friss

Íme, 3 tipp, hogy feldobd magad, ha szomorú vagy

Mutatunk néhány tippet, ha fel szeretnénk dobni magunkat szomorúság esetén.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Készíts te is házilag limonádét!

A limonádé a nyár egyik legkedveltebb itala. Nagy szükségünk van rá, főleg ebben a hőségben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

3 légzéstechnika, amellyel könnyebben álomba ringathatod magad

A hosszú munkanapokkal, különféle feszültségekkel, szülői kiégéssel vagy más érzelmileg kimerítő helyzetekkel teli, elfoglalt és gyors tempójú társadalmunk megnehezítheti a valós relaxációt, a kikapcsolódást és a pihentető alvást. Rengetegen küszködnek valamilyen alvásproblémával, ám egyes légzőgyakorlatot segíthetnek megnyugodni, s ezzel együtt elaltatni minket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk