A hummusznak sokféle variációja létezik. Ebből mutatunk most egyet.


A hummusz egy olyan közel-keleti mártogatós krém, melyet gyakran pitával tálalva előételként fogyasztanak. Korábban írtunk már arról, hogyan készíthetünk hummuszt lencséből. Most egy csicseriborsóval és tökmaggal készült hummuszt próbálhatunk ki.

Hozzávalók:

  • 45 dkg konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
  • 4 ek olívaolaj
  • 3 ek tahini (szezámmagkrém)
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál római kömény
  • fekete bors
  • 0.5 dl víz
  • 1 db citrom leve
  • 1 teáskanál só
  • 1 marék tökmag

Elkészítés:

A tökmag kivételével mindent tegyünk az aprítógépbe és zúzzuk össze krémes állagúvá őket.

A tökmagot, ha érezni szeretnénk a darabjait, érdemes később beletenni és keveset aprítani.

Ízlés szerint készíthetjük a hummuszt lágyabbra több folyékony összetevő hozzáadásával.

A végén pitával vagy bagettel tálaljuk a krémet.

(Forrás: Konyhalál Gasztroblog)


Friss

Gerinces Paleontológiai és Plaeoantroplógiai Intézet /Chen Yu/

Megtalálták a Föld legnagyobb szárazföldi emlősét

A ma ismert állatok eltörpülnének mellette.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Térképre vitték a Balaton legjobb sörlelőhelyeit

A különleges sörök kedvelőinek kedvez az az új online kalauz, amely a legjobb Balaton környéki kisüzemi sörfőzdéket, illetve craft söröket is árusító éttermeket, sörözőket és üzleteket gyűjti össze.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk