A gnudi egy olasz recept, olyan, akár a gnocchi, csak krumpli helyett ricotta az alapja.


A gnudi a gnocchi egy légiesebb, könnyedebb, nyáriasabb verziója. A nehéz krumpli helyett ricotta kerül az alapba, amely mellé nagyon jól elférnek a különböző fűszerek. A gnudi elkészítéséhez több napra lesz szükség, mivel többször be kell hűteni a golyókat főzés előtt.

Hozzávalók (4 főre)

  • 500 gramm ricotta
  • 100 gramm spenót
  • 80 gramm parmezán
  • 1 csipet szerecsendió
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 500 gramm búzadara

Elkészítés

1. Először vegyünk elő egy tálat, tegyünk rá egy szűrőt, ebbe borítsuk bele a ricottát, majd rakjuk a hűtőbe egy éjszakára.

2. Másnap a lecsepegtetett ricottát tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a fűszereket, a parmezánt és a megmosott, feldarabolt spenótot.

3. Ezt követően a búzadara felét öntsük ki egy tálcára.

4. Ha ez megvan, a ricottából kanál segítségével formázzunk gombócokat, majd a kis labdákat óvatosan forgassuk meg a búzadarában. A maradék darát szórjuk rá a gombócokra, fedjük le őket és mehetnek a hűtőbe egy újabb éjszakára.

5. Másnap a gnudit bő, forrásban lévő vízben főzzük ki 3-5 perc alatt (amíg feljönnek a gombócok a víz tetejére), majd tetszőleges mártással kínáljuk.

(Forrás: Só Bors)


A figyelmetekbe ajánljuk