Valamennyien ismerjük azt az érzést, amikor – függetlenül attól, hogy épp sokat, vagy keveset aludtunk – egyszerűen nem tudjuk produktívan elkezdeni a napunkat. Ilyenkor a legtöbben a kávétól várjuk a megváltást – ami valójában még izgalmas is lehet néha –, ám egy otthon elkészíthető energiaszelet is sokat segíthet.


Az energiaszeletek már csak azért is jók, mert a reggeliket tökéletesen tudják helyettesíteni egy-egy sűrűbb nap legelején. Ráadásul az összeállításuk sem túl bonyolult. Mutatjuk!

  • 2 csésze kesudió;
  • 2 csésze zabpehely;
  • 6 dkg aszalt vörösáfonya;
  • 2 teáskanálnyi gyömbér;
  • 2 teáskanálnyi fahéj;
  • 2 csésze lereszelt alma;

A 180 fokra előmelegített sütőbe – egy sütőpapírral kibélelt tepsibe – tegyük be a kesudiót és a zabpelyhet, majd süssük őket 10-15 percig. Ha elkészült, vegyük ki őket, és az almán kívül minden egyéb hozzávalóval együtt, az aprítógépbe helyezve addig turmixoljuk őket, amíg az így kapott elegy állaga sima nem lesz. Ha ez elkészült, keverjük hozzá az almát is, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk bele egyenletesen. Ezt követően mehet is a sütőbe 20 percre.

Ebből a mennyiségből nagyjából 12 szelet energiaszelet lesz.

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk