Isteni spárgakrémleves recept, amit muszáj elkészítened!

A spárgát többféleképpen eltudjuk készíteni, de talán az egyik legközkedveltebb változata a selymes krémleves.


Hozzávalók

  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 1 közepes db burgonya
  • 50 dkg zöldspárga
  • 50 g vaj
  • 7 dl zöldség alaplé
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg sajt

Elkészítés

Pirítsuk fel a hagymát, ezt követi a burgonya, amit szintén megpucolunk és felkockázzuk. A spárga fás, alsó részeit törjük le, a fejeket vágjuk össze, majd a szárát is daraboljuk fel. Ezután egy edényben a hagymát pároljuk meg vajon, és adjuk hozzá a krumplit és a feldarabolt spárgát. Rövid ideig pároljuk tovább. Ezt követően öntsük fel az alaplével, ízesítsük, és főzzük puhára. Turmixoljuk krémesre a levest, majd öntsük vissza a lábasba. Végük adjuk hozzá a tejszínt és a spárgafejeket, forraljuk fel, és tálalhatjuk is. Reszelhetünk bele sajtot, készíthetünk hozzá krutont, de akár bacon chipszet is!


(Forrás)


A figyelmetekbe ajánljuk