citromkrém
A saját készítésű citromkrém finom, fanyar, krémes és édes. Mindössze pár hozzávalóra lesz szükséged, és pár perc alatt elkészítheted. Ez az angol különlegesség tökéletes palacsintákhoz, tortákhoz és még sok más süteményhez.

Hozzávalók:

  • 3 db citrom
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 15 dkg vaj

Elkészítése:

A citromokat alaposan tisztítsuk meg, töröljük szárazra, majd óvatosan reszeljük le úgy, hogy a fehér részek ne kerüljenek a héjhoz. Ezt követően a citromokat facsarjuk ki.

A citromléhez adjuk hozzá a cukrot és az elhabart tojásokat, majd vízgőz felett habverővel addig keverjük folyamatosan, amíg el nem kezd besűrűsödni. Húzzuk le, és adagoljuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, illetve a lereszelt citromhéjat.
Keverjük össze, ezután a krémet töltsük üvegekbe és tegyük hűtőbe.

(mindmegette)

A figyelmetekbe ajánljuk