Az egyik legjellegzetesebb spanyol desszert, ami az édesszájúak egyik legnagyobb kedvence.

A churrost hazánkban spanyol fánkként is ismerhetjük a leginkább. Az olajban sült tésztarudacskákat cukorba forgatják, majd csokiba mártogatva fogyasztják. A churrost a „frutas de sartén" ( forró olajban sütött) nevű ételek közé sorolják.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2.5 dl víz
  • 2 ek barna cukor
  • 1 csipet só
  • 8 dkg vaj
  • 15 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 0.5 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
  • 3 dl csokoládés puding / vagy két tábla olvasztott csoki (a mártogatáshoz)
Tetejére:
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2 teáskanál fahéj

Egy edénybe öntsük a vizet, a barna cukrot, a sót és a vajat. Tegyük a tűzre. Amikor felforr, keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy gömböcöt nem kapunk. Húzzuk le a tűzről, és hagyjuk hűlni a tésztát. Ezután adagoljuk hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot, ezután robotgép segítségével keverjük simára.

Ha ezzel megvagyunk forrósítsunk olajat és készítsük elő a fahéjas cukrot, hogy lecsöpögtetés után azonnal meg tudjuk forgatni benne a churrost. Készítsünk egy csillag formájú véget a habzsákra, majd töltsük bele a tésztát, és szépen nyomjuk bele az olajba. Nem kell sokáig sütni, ahogy elkezd pirulni már kész is.

(Nosalty)

Friss

A pesti alsó rakparton üldözik Fekete Özvegyet az új promóban

A Marvel új mozifilmje nálunk forgott részben, szóval sok ismerős helyszín fog majd visszaköszönni benne.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk