Nem is vesszük észre, sokszor mennyi ételhulladékot halmozunk fel, de olykor elég lenne egy-két praktikát észben tartanunk ahhoz, hogy környezettudatos hétköznapokat éljünk.


Csak ami szükséges

Az első számú tanács az, hogy csak azt vedd meg, amire valóban szükséged van. Ez nem tűnik túl bonyolultnak, mégis hány olyan alkalom van, amikor egy szép paradicsom vagy egy érett banán elcsábít? Közben pedig arra gondol az ember:

Ez majd jó lesz valamire!

– ezekből a gondolatokból jobbára semmi sem valósul meg és pazarlás is.

Többször keveset

Giphy

Nem túl kényelmes, de ha a héten többször mész bevásárolni esélyes, hogy kevesebb hulladékot termelsz, mintha egyetlen nagyobb körutat tartanál. Ez pedig szorosan kapcsolódik az első ponthoz, hiszen ha egyszer vásárolsz a héten megeshet, hogy olyan dolgokat is a kosaradba teszel, amire később nem is lesz szükséged, vagy éppenséggel időd nem lesz felhasználni azokat az alapanyagokat

Hűtő

A rendezett hűtőszekrény hatalmas segítség lehet a hétköznapokban. Legyen mindennek szokásos helye, illetve a régebbi ételeket tedd a polc elejére, az újabbakat pedig hátulra, hogy a régi ételeket még a szavatosság lejárta előtt felhasználd.

Kenyér

A kenyérfélék elég hamar megszikkadnak, de egy zellerrel újra puhává varázsolhatjuk. Tegyél zellert a kenyér zacskójába és kész is. De mi van akkor ha már túlságosan kiszáradt? Készíts belőle krutont!

Zöldség és gyümölcs

A zöldségeket és a gyümölcsöket teljesen elkülönítve tartsd, hiszen tönkreteszik egymást. Az almáknál, bogyós gyümölcsöknél, a burgonyánál és a hagymánál pedig ellenőrizd le az egész csomagot. Hiszen akár egyetlen egy rothadt darab miatt az összes kárba veszhet.

A figyelmetekbe ajánljuk