person holding phone

Idén jelentette be a cég, hogy dolgozik az Instagram Kidsen, most viszont úgy döntöttek, hogy leáll vele inkább.


Az Instagram fejlesztői még idén jelentették be, hogy egy csak gyerekeknek szóló appot fejlesztenek Instagram Kids néven. Gyakorlatilag ugyanaz lett volna, mint az eredeti app, de csak 13 éven aluliaknak szólt volna. Az ötletet rögtön rengeteg kritika érte.

Sokak szerint fiatal gyerekeket talán eleve nem is kéne rászoktatni a közösségi médiára. Többen pedig felhívták a figyelmet arra a jelenségre, amikor szülők a gyerekeiket amolyan fejős tehénné változtatják a közösségi médiás appok, például az Instagram révén. Akadnak ugyanis népszerű gyerekek a platformon, akiknek a posztjaiért természetesen szüleik felelnek.

Arról nem is beszélve, hogy az Instagram Kids létezése semmiben nem akadályozta volna meg a gyerekeket abban, hogy bármikor simán csak az eredeti verziót használják, így nem igazán oldotta volna meg az ezzel kapcsolatos aggodalmakat. A reakciót látva pedig a cég úgy döntött, hogy talán tényleg rossz ötlet volt ez az egész.

A cég vezetője ugyanis új blogposztjában bejelentette, hogy az instagram Kids terve halott. Ugyanakkor hiszik, hogy maga a probléma, amire kitalálták, továbbára is megoldásra szorul, szóval valamilyen formában dolgozni fognak valami hasonlón a jövőben, de határozatlan időre leállnak teljesen a fejlesztésével. Helyette viszont lesz új funkció, amivel szünetet tarthatunk, illetve bátorítani is fog bennünket, hogy ne instázzunk túl sokat.

(Forrás: A.V. Club)


A figyelmetekbe ajánljuk