Álmok selyemből

A segítségnyújtás öröme

Az Igazgyöngy Alapítvány gyermekeinek festményei FREYWILLE kendőkön születtek újjá. Az osztrák manufaktúra által selymekre álmodott mesés alkotásokkal most közvetlenül támogathatjuk a rászoruló gyermekek művészeti nevelését és kreatív önkifejezését.  „The joy to help” – a segítségnyújtás öröme. Ezzel a mottóval foglalhatnánk össze a FREYWILLE jótékonysági kampányát, amit a bécsi ékszermanufaktúra az Igazgyöngy Alapítvány részére indított. A kifejezés a márka „Ode to joy of life”, vagyis az „Óda az életörömhöz” fantázianevű kollekciójára utal.

„Mindig fantasztikus, ha egy színvonalas és művészetpártoló cég, mint a FREYWILLE olyan ügy mellé áll, melyet az Igazgyöngy Alapítvány képvisel. Hátrányos helyzetű gyermekek esélyteremtésével és művészeti képzésével foglalkozunk, és ezeken keresztül rengeteg olyan fejlesztést és kísérő programot valósítunk meg, mely hozzájárul ahhoz, hogy a gyermekek jobb készségekkel és esélyekkel induljanak neki az életnek” – meséli L. Ritók Nóra képzőművész, pedagógus és szakmai vezető, aki 20 éve működteti nemzetközi szinten is elismert képzőművészeti műhelyét. Gyerekközpontú szemléletű munkájuk egyik meghatározó eleme a vizuális nevelés, mely az életben való boldogulást segítő szociális készségeket is erősíti.A FREYWILLE selyemkendőket ihlető rajzokat 9-11 éves gyermekek készítették, az egyik egyéni, a másik kettő pedig kooperatív munka, több gyermek közös alkotása. A kiválasztott festmények eredeti méreteikben is lenyűgözőek: egy 1,5 m x 1,2 m nagyságú akril képről, illetve egy 50 x 70 cm-es és egy 60 x 60 cm-es alkotásról van szó.

A bécsi FREYWILLE az alkotások alapján háromféle Gavroche selyemkendőt készített limitált számban, melyek novembertől megvásárolhatóak budapesti üzletükben az Andrássy út 43. szám alatt. A bevétel teljes egészét az alapítvány javára ajánlják fel, ezzel is támogatva a szervezet művészeti munkáját és a gyermekek alkotókedvét.


Legyen gyűjtő, fizessen elő a Hamu és Gyémántra!

Szép, hasznos, értékes, prémium minőségű – a könyvespolcokon a helye.