Üdítő frissesség a kánikulában

8 koktélrecept

A nyárral együtt beköszöntött a kerti partik és koktélozós esték szezonja is. Miután az italkeverésre vonatkozó trendeket már jól ismerjük, következhet néhány egyszerű, ugyanakkor látványos és közönségkedvenc koktél, melyek elkészítéséhez nem kell professzionális bartendereknek lennünk. Bátran nekiláthat bárki, aki kedvet kapott a keveréshez és rázáshoz, ezek az italok ugyanis garantáltan sikert aratnak majd a baráti társaságban.

RUBY RISERVA

Hozzávalók:

  • 50 ml Unicum Riserva
  • 100 ml tőzegáfonyalé
  • 2-3 csepp citromsavoldat (Ehhez 3 kiskanál citromsavat oldjunk fel 100 ml vízben.)
  • szárított vagy friss lime-szelet

Elkészítés:

Az Unicum Riserva poharát telerakjuk jéggel, erre öntjük az Unicum Riservát, a tőzegáfonyalevet és végül a citromsavoldatot. Megkeverjük, és teszünk hozzá még egy kis jeget, végül pedig a szárított vagy friss lime-szelettel díszítjük.

JOHNNIE & GINGER

Hozzávalók:

  • 50 ml Johnnie Walker Black Label
  • 150 ml gyömbér
  • 1 vékonyra szelt narancskarika

Elkészítés:

A Johnnie Walker Black Labelt jéggel teli pohárba öntjük, majd gyömbérrel öntjük fel, végül pedig narancskarikával díszítjük.

ZWACK & SODA

Hozzávalók:

  • 40 ml Unicum Szilva
  • 20 ml frissen facsart lime-lé
  • 15 ml cukorszirup
  • 2 narancs és 2 citrom héja
  • szóda
  • tört jég

Elkészítés:

Az italt a vendég poharában készítjük el. A szóda kivételével mindent a pohárba öntünk, majd egy keverőkanállal összezúzzuk a gyümölcsöket. Rátesszük az apróra tört jeget, majd felöntjük szódával. Végül hosszában szeletelt uborkával és mentával díszítjük italunkat.

TANQUERAY TEN & TONIC

Hozzávalók:

  • 50 ml Tanqueray Ten gin
  • 150 ml tonik
  • egy szelet vörös grépfrút

Elkészítés:

A gint és a tonikot jéggel teli pohárba töltjük, megkeverjük, majd az így kapott italt egy szelet vörös grépfrúttal díszítjük.

KALUMBA TONIC

Hozzávalók:

  • 2 cl Kalumba Madagascar Spiced gin
  • 2 dl tonik
  • 1 gerezd lime
  • jég

Elkészítés:

Sok jeget helyezünk egy highball pohárba, erre öntjük a fűszeres gint, majd feltöltjük tonikkal. Bárkanállal finoman átkeverjük, végül pedig egy gerezd lime-ot facsarunk bele, melyet az italban hagyunk.

JEGESKÁVÉ & BAILEYS

Hozzávalók:

  • 4 cl Baileys
  • 1 adag eszpresszó
  • 1 gombóc vaníliafagylalt
  • 1 dl tej
  • jég

Elkészítés:

Főzzünk egy adag eszpresszót, majd hagyjuk kihűlni. A jeget highball pohárba helyezzük, ráöntjük a Baileyst, a tejet és a kihűlt kávét, majd az egészet összekeverjük. Ezután – fagylaltos kanállal – a keverék tetejére helyezzük a vaníliafagylaltot. Végül színes szívószállal díszítjük.

CAPTAIN’S PINEAPPLE MULE

Hozzávalók:

  • 50 ml Captain Morgan Original Spiced Gold
  • 100 ml gyömbérsör
  • 50 ml ananászlé
  • 1 lime-szelet
  • 1 fahéjrúd

Elkészítés:

Az összes hozzávalót beleöntjük egy jéggel teli korsóba, megkeverjük, majd a lime-szelettel és a fahéjrúddal díszítjük.

BELVEDERE SPRITZ

Hozzávalók:

  • 30 ml Belvedere vodka
  • 30 ml Lillet Blanc
  • 2 gerezd grépfrút
  • néhány szál kakukkfű

Elkészítés:

Az alapanyagokat shakerben összerázzuk, majd jégre töltjük és 1:1 arányban felöntjük szénsavas ásványvízzel, illetve tonikkal.

Még több inspirációért iratkozzon fel hírlevelünkre, a kéthetente megjelenő MuseLetter-re!

Fotó készítője: Pineapple Supply Co. from Pexels

Népszerű címkék:


Legyen gyűjtő, fizessen elő a Hamu és Gyémántra!

Szép, hasznos, értékes, prémium minőségű – a könyvespolcokon a helye.