Ingyen megtekinthetjük a megújult Munkácsy-kiállítást
Augusztus utolsó két hétvégéjén ingyenes tárlatvezetéseket szervez a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum a közelmúltban megnyílt "utazás TÉRben és IDŐben" című állandó kiállításon.

Az előzetesen regisztrált érdeklődök augusztus 21-én és 28-án kora délután vehetnek részt a különleges eseményen. A belépőjegy megváltását követően a Békéscsaba az évezredek idővonalán és a Munkácsy Mihály Egy géniusz diadala című kiállítási egységeket tekinthetik meg ingyenesen, tárlatvezetők segítségével.

Ahogy a múzeum oldala írja, Munkácsy Mihály életművének Békéscsabán őrzött egysége a Munkácsy Mihály Múzeum gyűjteményének koronaékszere. A mintegy tíz festményből és ugyanennyi grafikából álló kollekció, illetve a folyamatosan gyarapodó, pillanatnyilag 579 tételt számláló, egyedülálló relikviaanyag – több mint száz esztendeje – a festő személyét övező kultusz ápolására predesztinálja Békéscsaba városát és a Munkácsy Mihály Múzeumot.

A kiállítás célja Munkácsy Mihály magával ragadó élettörténetének és pályájának bemutatása mellett, hogy feltárja festészete műtörténeti, esztétikai, technikai, valamint műkereskedelmi vonatkozásait.

Egy XIX. századi történetet meséljen el XXI. századi nyelven XXI. századi látogatóknak.

Munkácsy Mihály Múzeum

Ráadásul a tárlathoz a múzeum a közelmúltban összeállított egy múzeumpedagógiai kiadványt is A füzetecske megjelenésében egy okostelefont idéz, tartalmában pedig számos olyan elem – például QR-kód – van, amelyet okostelefonnal megnyitva további ismeretanyagok érhetők el, vagy játékok indíthatók.

A kiadvány 15 lapból áll: az egyik oldalon a Munkácsy életéhez és munkásságához kapcsolódó néhány soros ismeretanyag olvasható, a másik oldalon pedig QR-kódok segítségével játszani lehet majd.


A figyelmetekbe ajánljuk