A nap idézete Illés Fanni paralimpikontól

Holtan, kézfej, és lábak nélkül született, de ettől nem kevesebbnek, hanem többnek érzi magát. Illés Fanni születésekor az orvosok azt javasolták édesanyjának, hogy mondjon le gyermekéről, aki 29 évvel később, tavaly mégis ott állt a dobogó legfelső fokán aranyéremmel a nyakában a tokiói paralimpián. Ahogy édesanyja, úgy Fanni sem mondott le magáról soha, hogy ehhez mi ad neki erőt, az a mai napindító idézetünkből kiderül.

Példaértékű életszemlélet

2021 nyarán elérte addigi legnagyobb álmát: a tokiói paralimpián remek eredménnyel úszott, amiért átvehette a legjobbnak járó aranyérmet. Bár az éremosztó ceremónia után újra kellett gondolnia jövőbeli terveit, nem sokáig habozott: pár napon belül visszatért a medencébe, de az edzés mellett már a magánéletére is fókuszál, hiszen tele van tervekkel, vágyakkal, újabb és újabb álmokkal. Hogy mi adja a löketet Illés Fanninak ahhoz, hogy ne a korlátaira, hanem a lehetőségeire fókuszáljon? A példaértékűen pozitív életszemlélete, amiből mindannyiunknak lenne mit tanulnia!

Fanni a Hamu és Gyémánt téli számának Portfólió rovatában mesélt nekünk arról, milyen elvek mentén él.

Az önmagunkba vetett hitről

Hamu és Gyémánt

„Nem a körülményeim határoznak meg, hanem az, ahogyan élek: a döntéseim és a cselekedeteim. Kifizetődőbb pozitív elhatározásokkal élni, mint folyamatosan azzal foglalkozni, mi minden miatt lehetnénk bosszúsak, dühösek vagy keserűek. Felesleges időpocsékolás olyan dolgokra energiát fordítani, amelyek rosszak nekünk, de a jóval is ugyanúgy vagyok: nem szabad leragadni annál sem, mert az sem örök érvényű. Az élet halad, nekünk is haladnunk kell”– meséli Fanni az Álmaikat élik című anyagunkban, melyből többek közt az is kiderül, mit jelent számára a medence és a víz, valamint hogy milyen rémálmok gyötörték élete eddigi legfontosabb napja előtt.

A teljes interjú a Hamu és Gyémánt magazin téli lapszámában olvasható.

Illés Fanni interjú és további érdekességek a Hamu és Gyémánt magazin téli számában!

Hamu és Gyémánt / Tokaji Balázs

A Hamu és Gyémánt magazin téli lapszáma elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk