A Recirquel lesz az ismert holland kulturális fesztivál sztárfellépője
fotó: Recirquel

A Recirquel lesz az ismert holland kulturális fesztivál sztárfellépője

A magyar társulattal promótálják a Cultura Nova fesztivált, míg Groningenben tartandó Noorderzon fesztiválon már előre eladták az összes jegyet.


Első alkalommal szerepel a Recirquel az évente 135 ezer látogatót vonzó groningeni Noorderzon fesztiválon, amely arról ismert, hogy rendkívül ízlésesen kombinálja a nemzetközi művészeti programokat és a klasszikus nyári fesztiválhangulatot. A Groningen város szívében található Noorderplantsoen parkban felállított sátrakban és színpadokon, valamint belvárosi helyszíneken egyszerre vannak jelen a színházi- és táncelőadások, a zene, az irodalom, valamint a vizuális művészet legmagasabb szintű képviselői a világ minden pontjáról. Az idén 31. alkalommal megrendezett esemény presztízsét jól mutatja, hogy sok ismert nemzetközi társulat, művész és produkció elsőként a Noorderzon fesztiválon mutatkozik be a holland közönségnek. Nagy elismerés, hogy a magyar társulat előadásaira már a fesztivál kezdete előtt egy héttel elővételben elkelt az összes jegy.

A Recirquel My Land című előadását augusztus 13. és 22. között összesen 10 alkalommal mutatják be. A produkció ezelőtt is több nemzetközi fesztiválon is komoly szakmai elismeréseket gyűjtött már be, műsoruk különlegessége, hogy ötvözik a kortárs táncot, a színházat és a cirkuszművészetet.

A társulat sajtóközleménye szerint, az alkotás az emberiség gyökereit kutatva, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba. A My Land a műfajok közti határokat lebontva egyszerre idézi a kortárs tánctársulatokra jellemző technikai tudást és látványt, valamint a kelet-európai artistaművészet lenyűgöző energiáit.

A Recirquel egy másik jelentős holland kulturális eseményen, a Cultura Nova fesztiválon, is tiszteletét teszi, amely hivatalos plakátjain a magyar társulat nevével és új előadásával hívogatja a látogatókat. A fesztivál a tánc, a zene, a film és a vizuális művészetek különleges, úttörő formáit mutatja be évről évre, idén 31. alkalommal. Idén a holland közönség négy alkalommal tekintehi meg a társulat legújabb, Solus Amor című előadását a Cultura Nován.

A közleményben ezt írják az előadásról: A hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szóló Solus Amor című előadásban az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc egyesül. Miközben az akrobatika a káprázatot és az ámulatba ejtést szolgálja, a tánc lehetőséget ad az önkifejezésre, a finomabb jelentésárnyalatok közvetítésére és a történetmesélésre. A Solus Amor nem egy történetet mond el, hanem többféle közelítésben azt vizsgálja, mennyire fontos az ember számára a bolygónkon jelen lévő szeretet. A produkció feleleveníti a szeretet különféle rétegeit, a szerelem és a gyűlölet változatait, de mindenekelőtt azt az egyetlen és ősi hajtóerőt kutatja, mely időtől és tértől függetlenül mindannyiunkat összeköt.

A Solus Amort és a My Landet szeptember 9-étől a magyar közönség is újra láthatja a Müpa színpadán.

A figyelmetekbe ajánljuk