alan rickman

Alan Rickman az utolsó pillanatig alázatos maradt a kollégáival, természetesen ezalól a gyerekszínészek sem voltak kivételek.


Alan Rickman már több mint 20 éve a szakmában volt, mire megkapta Perselus Piton legendás szerepét a Harry Potter legelső részében. Főszerepeket játszott olyan hollywoodi filmekben, mint a Die Hard, és együtt dolgozott az iparág legnagyobb neveivel, köztük Bruce Willisszel, Kevin Costnerrel és Liam Neesonnal.

Az egyik fiatal színész, a Neville Longbottomot játszó Matthew Lewis azonban nem akarta elszalasztani a lehetőséget, hogy beszéljen a színésszel. Így vette a bátorságot és felkereste Rickmant az utolsó forgatási napján. Ezután pedig olyan dolog történt, amire a félénk Lewis nem számított.

„Alan Rickman utolsó napján odamentem a lakókocsijához, aztán csak annyit mondtam neki, hogy: „Hé, tudom, hogy ez az utolsó napod, de el akartam mondani, hogy hihetetlen, hogy ilyen hosszú ideig dolgozhattam veled. Tudom, hogy nem igazán beszélgettünk, de ez azért volt, mert nagyon féltem, de te végig lehengerlő voltál. Szeretném megköszönni, hogy megengedted, hogy 10 éven keresztül veled dolgozzak, miközben egyszer sem kiabáltál velem, és mindenkit egyenrangú félként kezeltél." Mire ő csak annyit felelt, hogy: „ Gyere be." Felrakta forrni a vizet, majd ittunk egy csésze teát, és beszélgetni kezdtünk arról, hogy merre haladjon tovább a karrierem, és hogy ő mit tanácsolna nekem"

– emlékezett vissza Lewis.


A figyelmetekbe ajánljuk