Hans Zimmer komponálja a BMW új elektromos autóit
A német zeneszerző a filmipar mellett belekóstolt az autóiparba is.

Az elektromos autók kétségkívül az egyik leghasznosabb dolog, amit a Földdel tehetünk manapság, de a kritikusok szerint a hangtalan járművek nagyban rontják a vezetés élményét, és ezzel elveszti az autó a lényegét.

A BMW valószínűleg ezt a szkeptikus réteget szeretné elcsábítani a mostani húzásukkal. A bajor gyártó ugyanis bejelentette, hogy a nemrég bemutatott BMW i4 M, illetve BMW iX villanyautóihoz maga az Oscar-, Grammy és Golden Globe-díjas Hans Zimmer komponálta.

A menet közben, hangszórókról hallátszódó mesterséges hangokat a zeneszerző a BWM hangokért felelős kreatív igazgatójával, Renzo Vitaléval fejleszti közösen. Az autók hangzása állítólag változó lesz üzemmódonként.

Egyébként a BMW és Zimmer kapcsolata már régóta tart: ahogy a The Verge is kiemeli, a zeneszerző már a BMW Vision M NEXT koncepcióautóját is hangszerelte 2019-ben, illetve más BMW-k hangjában is segédkezett.

A statement for the driver: The BMW Vision M NEXT gives a preview of what the electrified future of the BMW M brand might look like. The BMW Vision M NEXT is...


A figyelmetekbe ajánljuk