Ha 2020 menthető, akkor azt az állatoknak köszönhetjük

Nem csak a koronavírusról szólt az idei év, hála az állatoknak.


Természetesen az elmúlt évet a koronavírus-járvány és az azzal kapcsolatos intézkedések határozták meg. Bátran kijelenthetjük, hogy 2020 bőven kiérdemelte a közelmúlt legborzalmasabb éve címet. Hosszú sorokban lehetne részletezni és példálózni; de mivel mindenki átélte, felesleges feleleveníteni. Szerencsére az évben voltak megmosolyogtató pillanatok is, amikről nagyobb lelkesedéssel számoltunk be, mint valaha. Koronavírus ide, karantén oda, a különböző állatok most is megtettek mindent, hogy a figyelem középpontjába kerüljenek – legfőképp a madarak voltak elemükben.

Voltak, akik kövérségükkel hívták fel magukra a figyelmet, mások káromkodással, de voltak akik elmentek a falig, és egy komplett bankot is kiraboltak.

Összegyűjtöttük 2020 legelvetemültebb és leglehetetlenebb állatos pillanatait, amik a faarccal végigszenvedett 2020 után biztosan mosolyt csalnak az arcunkra.

Alaszka legkövérebb medvéinek csatája

k\u00f6v\u00e9r medve Twitter/Katmai National Park, NPS Photo/N. Boak

Szeptemberben az alaszkai Katmai Nemzeti Parkban megrendezték a 2020-as Kövér Medve Hetet, amiért a térség 12 legkövérebb medvéje szállt harcba. Cikkünkben esélylatolgatás, elemzés és a végső győztes is olvasható. Tényleg borzalmasan kövér medvékre kell számítani.

Régi csibészek káromkodtak körbe egy komplett vadasparkot

Facebook/Lincolnshire Wildlife Park

Egy kelet-angliai vadasparkba öt papagáj forradalmat robbantott ki: kis híján megfertőztek egy 200 szürke papagájából álló kolóniát a káromkodásukkal. Összeszokott társaságról volt szó, akik nem féltek sem embertől, sem állattól. A látogatókra is a legválogatottabb sértéseket aggatták, amivel a vadaspark gondozóinak muszáj volt kezdeni valamit. Hogy mi lett a történet vége, arról itt lehet bővebben olvasni.

Az évszázad bankrablása

Mos\u00f3medv\u00e9k Getty Images Hungary

Igazi bérelt nagyágyúkról van szó: két fiatal mosómedve tört be egy csúcstechnológiával felszerelt bankba, ahol óriási fosztogatásba kezdtek. Hosszú órákig nem tűnt fel senkinek a rablás, de amikor a rendőrök kiérkeztek, még akkor sem fogták menekülőre. A hidegvérű banditák részletes mestertervéről itt olvashatunk.

Választási csalás, és a semmiből előtörő kövér madár

Youtube/National Geographic Wild France

Novemberben megválasztották 2020 madarát is, ahol senki nem számított meglepetésre a győztest illetően. Aztán kezdtek elfajulni a dolgok: először többezres választási csalást fedeztek fel a szervezők, majd a semmiből betotyogott a világ legkövérebb, legbüdösebb és legveszélyeztetettebb madara, aki kegyelmet nem ismerően húzta be az Év Madara címet. Hogy melyik madár volt? A részletes beszámolónkból kiderül.

Rocky tortúrája 2020 ikonikus karácsonyfáján

aranyos bagoly Instagram/rockefellercenter

Sokakat lázban tartott a szörnyen csúnya New York-i Rockefeller Center karácsonyfájában megtalált apró bagoly sorsa. Rocky a 2020-as évhez tökéletesen illő karácsonyfában három napig éhezett, mielőtt rátaláltak volna. Szerencsére jó kezekbe került, és a kezdeti morcos és csapzott bagoly olyan formába került a rengeteg egértől, amit adtak neki, ami később irigylésre méltó lehetett bagolytársai szemében. Az előzményekről itt, a szabadon engedéséről pedig itt lehet olvasni.

Különleges karácsonyi csúcsdísz

Facebook/1300koalaz

Egy újabb állat került a karácsonyfa ágai közé. De itt egy szándékos akcióról volt szó, ugyanis egy fiatal koala csüngött egy ausztrál család üres házának karácsonyfáján. Ellentétben Rockyval, az apró koala nem esett kétségbe a fán: miután levert pár díszt és összekuszálta az égősort, az ágak falatozásba kezdett. Szerencsétlenségére műfenyőről volt szó, ezért gyorsan abba is hagyta, de zavartalanul ücsörgött tovább. Végül a család kutyája vette észre a váratlan vendéget, de még egy jó darabig pihenhetett, mivel az állatvédők elsőre el se hitték a történetet, és csak késve érkeztek ki. Érdemes elolvasni a család beszámolóját, ahol az új csúcsdíszükkel szembesültek.

Az állatvilág főgonosza

Youtube/Trailcampro

Végül egy nem túl kedves történet. Az oposszumokról biztos sok jót el lehet mondani, de az alábbi valószínűleg az egyik leggaládabb közülük. Történt ugyanis, hogy egy békésen kortyolgató bűzösborz egyik pillanatról a másikra a tóba esett. Szerencsétlen mire kikecmergett a vízből, csak pislogott, hiszen az elkövetőnek már bottal üthette a nyomát. Nem túl nagy meglepetés: a már említett oposszum volt a tettes, aki puszta rosszindulatból lökte bele a vízbe borz társát. Az esetről videó is készült, és sikerült egy versenyt is behúznia az alattomos oposszumnak.

A figyelmetekbe ajánljuk