Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészítened ezt a bársonyos, hűsítő gyümölcslevest!


Hozzávalók:

  • 1.3kg vegyes gyümölcs (meggy, cseresznye, barack, alma ízlés szerint)
  • 1 liter víz
  • 3 db citromnak a héja
  • csipet só
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 mk fahéj
  • 2 dl tejszín
  • 5 ek cukor
  • 1 ek liszt
  • 1 ek citromlé
  • 1 mk rumaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1.5 liter víz
  • 1 mk fahéj
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

A gyümölcsöket alaposan megmossuk, majd apróbb darabokra vágjuk. Egy fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel, beletesszük a citromhéjat, a csipet sót, a cukrokat, a szegfűszeget, a fahéjat és felforraljuk.

Amíg a leves forr, a tejfölt és a lisztet simára keverjük. Amikor felforrt, a tejfölös habarásban 3-4 dl forró gyümölcslevet két részletben elkeverünk, majd folytonos keveréssel a forró leveshez adagoljuk. A második forrástól körülbelül két-három percig főzzük, majd hagyjuk lehűlni. Hűtés közben adjuk hozzá a citromleve.


A figyelmetekbe ajánljuk