red cruiserboard on gray and white pedestrian lane

Elértél egy bizonyos kort, amikor egyre inkább nyomaszt a gondolat, hogy nem vagy már olyan fiatal, mint voltál? Kezdj el gördeszkázni egy friss tanulmány szerint!


Egy friss kutatás kimutatta, hogy a gördeszkázás elsajátítása és művelése lehetővé teszi a középkorúak számára, hogy könnyebben megbirkózzanak a depresszióval és a stresszel, miközben a szülők számára is potenciális közös pontot kínál a gyerekeikkel való kötődéshez. Az oka, hogy a gördeszkázás lelkileg ad egy értelmet az életünknek az életünknek azáltal, hogy az önkifejezés egy új formáját sajátíthatjuk el.

A beszámolók szerint kreatív kiutat nyújt ez a hobbi az embereknek, és segít épen tartani az elméjüket. Úgy vélik, hogy a gördeszkázás természete, amely a kudarcot, vagyis az eséseket a növekedés részeként ünnepli, segíthet a felnőtteknek ellazulni és élvezni az utazást. És úgy tűnik, hogy ez jobban megy, mint más sportok vagy testmozgás esetében.

Olyannyira segít megtanulni könnyebben megbírkózni a kudarcokkal és túllendülni azokon, hogy némelyik résztvevő a könnyeivel küzdködve mesélt élményeiről. A gördeszkázás komoly érzelmi kiutat biztosít azoknak az embereknek, akik személyes megpróbáltatásokat éltek át a hosszú távú kapcsolatok összeomlásában, a karrier kihívásaiban, a szülőségben és a kábítószerrel való visszaélésben.

A kutatás vezetője maga is deszkázik, Hong Kongban és Nagy-Britanniában vizsgálva deszkásokat, 30 résztvevővel pedig interjút is készített. Érdekes megállapítás, hogy a nők esetében, akik gyakran láthatatlannak érzik magukat, javítja az önbecsülésüket. Sok deszkás számára a saját gyermekeik keltették fel vagy élesztették újra az érdeklődést a hobbi iránt, ami az 1970-es években vált népszerűvé, és a közelmúlt óta az olimpia hivatalos sportágává vált. Manapság azok, akik a gördeszkázás fénykorában nőttek fel, talán végre megélhetik gyermekkori álmaikat.

(Forrás: NYPost)


A figyelmetekbe ajánljuk