Szfinx macska képe egy elhagyatott gáztartályon a marseilles-i autóút mentén

Festékfújóval varázsolt élethű szfinx macskát egy szimpla gáztartályból a francia művész, Braga Last One. A háziállat hatalmas, élethű mása mostantól rajta tartja a szemét a közeli autóúton.


A karantén előnyeit kihasználva egy marseilles-i autóút mentén heverő gáztartálynak adott új külsőt a francia street art művész. Ahhoz hogy a tartály valóban egy túlméretezett, prédára vadászó macskának tűnjön, a tartály külső széleit tökéletesen beleolvasztotta a tájba, így azok látszólag el is tűntek, és megmaradt a mancsát kinyújtó, lopakodó szfinx képe.

És hogy miért ezt a fajtát választotta? Braga barátnőjének szfinx macskája van, ami így természetes és magától értetődő ihletet adott a művésznek.

A kész műalkotást pedig látni kell, de nem mindegy, hogy milyen perspekítvából! A street art művész rengeteg időt töltött azzal, hogy egy bizonyos szögből készítsen fotókat, és tökéletesíteni tudja az innen látható illúziót. Elhivatottsága kifizetődött: lenyűgöző alkotása magával vonz minden (emberi és állati) tekintetet.

A művész többször is megfotózta a készülő műalkotást ugyan abból a szögből

Forrás: My Modern Met

A figyelmetekbe ajánljuk