Októberben is visszatér Tóth Vera és párja gasztroművészeti gálaestje
Boldog Ati

Októberben is visszatér Tóth Vera és párja gasztroművészeti gálaestje

Évek óta hatalmas népszerűség övezi Tóth Vera énekesnő és Pauli Zoltán gasztroszakértő közös estjét, amelyből hamarosan a Várkert Bazárban is ízelítőt kaphatnak a minőségi zenék és borok kedvelői. A KisKoncertek - Nagy Borélmények című gasztroművészeti gálaest a házigazdák mottóját követve nyújt táplálékot testnek és léleknek, egymásba fűzve az ízek, zamatok és dallamok különleges élményét október 14-én.


Ragyogó hang és fényes karrier jut eszünkbe elsőként Tóth Vera művészete kapcsán. Megasztár győzelem, aranylemezek, formabontó sorozatok a jazz vagy a könnyűzene világában, és a mindig könnyed, feledhetetlen szárnyalás akár nagyszínpadon, akár meghittebb környezetben lép a közönség elé. De azt már kevesebben tudják a népszerű énekesnőről, hogy az énekléshez hasonló szenvedéllyel kötelezi el magát a minőségi gasztronómia és a finom magyar borok iránt is, amelyről bárki meggyőződhet majd a koncerttel egybekötött borgálán a Várkert Bazárban.

A különleges est programját az énekesnő a párjával állítja össze. Pauli Zoltán ismert gasztronómiai szakember, a Stílusos Vidéki Éttermiség alapító tagja, büszke palkonyai lakos immár két évtizede. Számos gasztrokulturális esemény ötletgazdája és szervezője, de eredetileg maga is séf és borász, így igazán ismeri a minőségi borok és a pompás kísérőfalatok párosításának titkát.

Pauli személye a garancia, hogy a csodálatos zene mellett egyedi ízekkel és borzamatokkal ismerkedhet meg a közönség.

Boldog Ati

A gasztrokulturális élményekre nyitott vendégek elsőként neves pincészetek borászainak válogatott tételsorát kóstolhatják végig a Várkert Bazár történelmi környezetében. A patinás téglafal ezúttal egy pincészet hangulatát idézi meg a meghívott borászok remekeihez. Bemutatásukat kezdjük a csodás vörösökkel, hiszen a Heimann család évek óta úttörő vörösbor-termelők, akik Szekszárd őshonos fajtáit, a kadarkát és a kékfrankost fogalmazzák újra könnyed zamatokkal. Demeter Zoltán mindössze hét dűlőben gazdálkodik Tokajban, mégis megkerülhetetlen alakja a borvidék megújításának, különleges borait érdemes lesz megízlelni. Sauska Krisztiánt és Sauska Andreát Tokaj világszínvonalú, egyedi adottságai vonzották, pezsgőik otthonát pedig egy tökéletes adottságú budafoki pincerendszerben találták meg, melyekből remek válogatást állítanak össze. Pálffy Gyula pincészete évszázados családi hagyományokon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll, a Káli-medencében található, vulkanikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőiről hozza majd el borait. Végül, de korántsem utolsó sorban Rókusfalvy Pál a nagyhírű etyeki borvidékről kínálja majd csodálatos nedűit válogatott gasztrofalatok kíséretében.

Boldog Ati

De bemutatkozik Tóth Vera Gyémánt nevet viselő, új fehérbora is, amelyet Pálffy Gyulával álmodtak palackba a házigazdák, miközben a hangulathoz illő zenéről a Duka Laci Django Projectje gondoskodik.

A hangulatos borkóstoló után sem maradunk zene nélkül, hiszen az est csúcspontjaként Tóth Vera és zenekara valamint egy meglepetés sztárvendég ad fergeteges koncertet, művészettel koronázva meg a gasztrokulturális élvezeteket, a nagyszerű borok mellett emlékezetes zenei élményt is nyújtva a közönségnek. (x)


A figyelmetekbe ajánljuk