5 tipp a nyári grillezéshez, amikre mindenképp figyelj!

Újra itt a grillszezon, de ha már hétvégéről hétvégére a grillsütő mellett fogsz állni, akkor érdemes néhány időtakarékos (és ízfokozó) trükköt alkalmazni, hogy javíts az élményen!


Saslikpálca előkészítése

A húsos és zöldséges saslik sokak nagy kedvence. Ha azonban legközelebb grillezni készülsz, annak érdekében, hogy a fanyársak ne égjenek meg, használat előtt egy (vagy két) órával mártsd őket vízbe. Ez megakadályozza, hogy a nyársak kiszáradjanak, megégjenek és füstölni kezdjenek, mielőtt még levnnéd őket a grillről.

Fűszerek

Ha szeretnéd feldobni a grillezni kívánt ételek ízét, adj fűszernövényeket a húshoz és a zöldségekhez, de akár faszénhez is! A rozmaring, bazsalikom vagy a zsálya, a faszénre szórva fokozhatja a grillezett ételek ízét, és csodálatos illatúvá varázsolja a grill környékét.

Így marad a szaftos a hús!

Unsplash

Miután a hús – legyen az húspogácsa, steak vagy akár csirke – megsült, vedd le a grillről, majd csomagold alufóliába. Körülbelül öt percig legyen benne. Ez az egyszerű trükk pedig segít a nedvesség és a gőz visszatartásában, így a húsban lévő szaftok összeolvadnak.

Iletve az se jó, ha villával szurkálod a sülő húst. Hosszú nyelű fogóval vagy lapáttal fordítsd meg, így biztosan szaftos marad.

A pác

Sütés előtt minimum 4 órával pácold be alaposan, és letakarva pihentesd a hűtőben!

Tisztítsd a grillt hagymával!

A grillsütő rácsán felhalmozódott szennyeződés megtisztításához mindössze annyit kell tenned, hogy félbevágsz egy hagymát, és végighúzod a rácson. A savassága feloldja a visszamaradt zsiradékot, ráadásul finom hagymaízt kölcsönöz annak, amit legközelebb sütsz.

A figyelmetekbe ajánljuk