Vámpírszerelem

Dobos Tamás fotósorozata az Engedj be! című darabról

Mindössze két hónapig volt látható Budapesten John Ajvide Lindqvist világsikerű svéd regényének színpadi adaptációja Pálfi György rendezésében: az Engedj be! egy modernkori vámpírtörténet iskolai zaklatással, bántalmazással, kapcsolatfüggőséggel, vérrel átitatott látványvilággal. Jó hír azoknak, akik lemaradtak róla, hogy Dobos Tamás képzőművészként állított emléket az előadásnak, a történet, Müller Kata jelmeztervező és Törőcsik Ambrus díszlettervező munkája által inspirálva. A fotósorozat néhány darabja kizárólag nálunk látható. 

Pálfi György az alábbiakat nyilatkozta a darab rendezői koncepciójáról:

„Mindenképpen el akartam kerülni a már létező feldolgozások remake-jét. Ahogy a filmjeimben, a színházban is az erőteljesebb kontúrok vonzanak. Számomra a groteszk az a minőség, amellyel a legmarkánsabban és a legérvényesebben tudom megmutatni a körülöttünk lévő világot. A groteszk alkalmas arra, hogy a legfájdalmasabb dolgokról is beszélni lehessen.

Ebben az előadásban tarkabarka gumicukorba, a divatkatalógusok színpompás jelmezeibe csomagolva mesélünk a lélek legsötétebb bugyraiban történő eseményekről. A szemünk előtt lesz egy kedves, érzékeny kiskamaszból lelketlen gyilkos, és mindez úgy történik, hogy nézőként egészen a darab legvégéig ennek megvalósulásáért szorítunk. Számomra ez jelenti a horrort, nem az a néhány liter piros festék, ami a jelenetek során elfolyik.”

Az Engedj be! a TRIP projektjei közé tartozik, melyek közös jellemzője, hogy létrehozásuk során az előadóművészet több ágának képviselője fog össze annak érdekében, hogy egy olyan élményt nyújtson, amely egyszerre hat minden érzékszervünkre, amely kiránt a napi rutinból, körbevesz és elvarázsol: színház, zene, tánc, irodalom, képzőművészet, film, és egyedülálló módon az építészet ötvöződik bennük.

Fotó helyszíne: Zsilip Fotó készítője: Dobos Tamás

Legyen gyűjtő, fizessen elő a Hamu és Gyémántra!

Szép, hasznos, értékes, prémium minőségű – a könyvespolcokon a helye.