csillagszóró

Az oly régóta fennálló hagyományok, amelyeket a világ minden tájáról és évtizedéből származó újévi babonákból és népszokásokból merítettünk, szinte mindenki ismer párat. Íme, néhány jól ismert furcsa szokás a szebb jövő reményében!


Sok zaj

Szilveszterkor nem csak a buli és a rengeteg alkohol miatt hangosak az emberek – bár napjainkban már lehet – azonban egykor ez egy rendkívül népszerű szokás volt. A világ minden tájáról származó mondák szerint a harsány hangok elűzik a gonosz szellemeket (erre példa a kínai újév hagyományos petárdái, amelyet hagyományosan január végén vagy február elején-közepén ünnepelnek). Szóval ujjongj, sikíts, bulizz – a móka és a sors kedvéért.

A szekrények tömve

Nézd meg, mely élelmiszerboltok vannak nyitva szilveszterkor, ugyanis balszerencsét hoz, ha az új évet üres szekrényekkel kezdi az ember (ami nyilvánvalóan a szegénységet és a nélkülözést jelzi). Bár feltehetőleg a karácsony után biztos nem maradnak üresen a polcok.

Pénz, pénz, pénz

Szeretnél egy pénzügyileg szerencsésebb évbe lépni? Akkor tegyél a pénztárcádba készpénzt, valamint ne adj kölcsön szilveszterkor vagy újév napján, és ne kezdd az évet kifizetetlen tartozásokkal, különben precedenst teremthet az elkövetkező hónapokra.

Csak semmi takarítás

Ha aggódsz, hogy kisöpöröd vagy kimosod az utadba kerülő szerencsét, ne takaríts – beleértve a mosogatást és a mosást is.

Ne sírj!

Tartogasd a könnyeidet egy másik napra, mert az újév napján való sírás egy igazán szomorú évet indíthat el a babona szerint.

Piros alsónemű

Keresed a szerelmet az új évben? Fontold meg, hogy a szilveszteri partiba piros fehérneműben mész el. A babona, amely feltehetően Latin-Amerikából származik, azt ígéri, hogy ezáltal szenvedélyes kapcsolatokban lesz részed a következő évben.

A figyelmetekbe ajánljuk