„Minden változókorban lévő nőnek feliratnék receptre egy ilyen fotózást”

Íme, egy ukrán művész fotói, melyek a természetességéről szólnak.


Illya Ovchar ukrán divatfotós budapesti bázissal, aki nemrég készített fotósorozatot Polgár Tündével.

Elmondása alapján

„A fotózás alapötlete az volt, hogy megmutassa, mindenki tud csinos lenni. A képeket Maye Musk (70 éves modell – a szerk.), Elon Musk édesanya ihlette. Úgy döntöttem, hogy létrehozok egy sorozatot valakiről, aki változó kora ellenére modellkedik".

A fotós szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy a divatipar – kevés kivétellel – még mindig csak a fiatal modellekket alkalmazza.

Szerinte nincs olyan kor, amiben a divat véget érne vagy már nem lenne releváns.

Polgár Tünde szavaival

„Ez a fotózás számomra a nőiességem megéléséről, önmagam felvállalásáról szólt. Izgalmas feladat közel 50 évesen modellt állni egy fiatal, tehetséges fotósnak, akivel pont azt tűztük célul, hogy a kort, az értett nőt fogjuk hangsúlyozni. A kor csak egy szám. Ez igaz is, meg nem is. Hiába mondjuk, hinnünk is kell benne".

Polgár Tünde

Mivel Tünde sokáig élt Floridában, megfigyelhette, hogy az idősebb korosztály az önazonos reklámokat keresi, ezért a tini modellek mellett kezdtek terjedni az idősebb modellek is.

Hazánkban a hitelesség ábrázolása még várat magára, ám Tünde és Illya remélik, hogy példát állítanak fotósorozatukkal.

Azt láthatjuk, hogy amikor sok nő öregszik, abbahagyja a szépségével való igazi törődést, inkább megpróbálnak újra fiatalnak tűnni. Illya véleménye alapján Tünde a jelenben él azáltal, hogy a divat markáns része életének.

„Az a célom, hogy a saját példámmal megmutassam, hogy igenis lehet egy érett kort is büszkén viselni, megélni és élvezni. Minden korosztály szép a maga módján. Nem versengeni kell a fiatalsággal, titkolni a korunkat és a hamvas ifjúságon keseregni. Példát mutatni nekik. Hogy az élet minden korban szép és tartalmas"

─ mondja Tünde.

Polgár Tünde

Team:

Photography: Illya Ovchar

Retouch: Zahar Bakutin

Hair & Makeup: Karina Jemelyjanova

Styling: Emese Nagy

Modell: Polgár Tünde, SilverChic Modellügynökség

Az alkotásokon a rendszeresen jótékonykodó Tünde egyedi szépségét, stílusát, eleganciáját emelték ki. A fotózás során odafigyeltek a természetes retusálásra és arra, hogy a modellt olyannak mutassák, amilyen ő valójában.

Illya hozzáteszi,

„Sokan szeretnének fiatalnak tűnni a fotókon, és arra kérik a művészeket, hogy sokat retusáljanak. Nagyon vigyáztam, hogy megmutassam Tünde szépségét úgy, ahogy van: megtartottam természetesnek. Remélem, hogy ez a fotózás több ember számára megmutatja annak fontosságát, hogy önmaguk legyenek és a jelenben éljenek".


„Inspirálni szeretnék. Ha tehetném, minden változókorban lévő nőnek feliratnék receptre egy ilyen fotózást, hogy újra megélje a nőiességét, hogy érezze, milyen, ha ő van a törődés középpontjában. Hogy mi minden van benne, amit egy profi fotós előcsalogathat. Hogy a szépsége belülről jön, és kortalan"

─ osztotta meg velünk gondolatait Polgár Tünde.

A figyelmetekbe ajánljuk