hortobágyi mocsár
Nincs a Hortobágyhoz fogható a világon.

A LIFE pályázat megvalósítása során a Hortobágyi Nonprofit Kft. és partnerei (köztük a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság) természetvédelmi célú legeltetést valósítottak meg a Hortobágy egyik legértékesebb, ám napjainkban nem kielégítően kezelt természeti területein a legelőtavakon és azok közelében - közölte a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága.

A pályázat fő célkitűzése volt, hogy a legelőtavakat sújtó veszélyeztető tényezőket felszámolja, és kedvező ökológiai állapotba hozza ezeket a vizes élőhelyeket.

A 2014 óta zajló közös munka legfőbb eredményeit mutatja be ez a rendkívül színes projektfilm

A filmben nyomon követhető a Legelőtavak Élőhelykezelése a Hortobágyon pályázat során megvalósított területkezelés lépései, a természetvédelmi célú beavatkozások megvalósulását, a létrejövő, és a természetes állapotukhoz visszataláló egyedülálló élőhelyeket. Szerepet kapnak őshonos háziállataink , védett növény, és állatfajok sokasága, és azok a tájképi, kultúrtörténeti, és néprajzi értékek melyek oly különlegessé, és értékessé teszik a Hortobágyi pusztát – írja a filmről a Hortobágyi Nonprofit Kft Facebook-oldala.

Megéri megcsodálni a majd 40 perces filmet, ami biztosan közelebb hozza a nézőt a természethez.

A figyelmetekbe ajánljuk