Fertőtlenítőt szolgáltak fel víz helyett, gigabírságot ítéltek meg

Illusztráció

Fertőtlenítőt szolgáltak fel víz helyett, gigabírságot ítéltek meg

Nyolc év telt el, majd néhány perc alatt ítéltek meg a 9,4 millió dolláros kártérítést, amellyel még mindig nem került pont az ügy végére.


A koronavírus-járvány alatt sokan a legelvetemültebb módszerekkel is próbálkoztak annak érdekében, hogy elkerüljék a megbetegedést. Sokaktól még a fertőtlenítőszerek elfogyasztása sem állt távol.

Ők minden bizonnyal hamar elvetették volna a gondolatot, ha tisztában lettek volna azzal, hogy mi történt William Cronnonnal 2014 áprilisában, amiről a Haszon cikke számolt be.

Cronnon nyolc évvel ezelőtt az amerikai Tennessee államban meglátogatta a Marion megyében található egyik Cracker Barrel éttermet. Minden rendben ment, egészen addig, amíg a személyzettől kért egy pohár vizet. Mint kiderült, a poharába egyelőre tisztázatlan körülmények között Eco-San háztartási tisztítószer került – írja a Haszon.

Ez egy olyan vegyszer, amelyet az étterem a konyha tisztítására használt, egy jelöletlen kancsóban tárolták. Az Eco-Sannak súlyos egészségkárosító hatása van, hivatalosan „extrém veszélyes” anyagként tartják számon.

Cronnon égési sérüléseket szenvedett a száján és a nyelőcsövén, a következményektől a mai napig szenved. Bíróságra vitte az ügyet.

Cronnor ügyében végül a napokban ítéletet hirdettek, mely szerint a Cracker Barrel étteremnek 9,4 millió dolláros, átszámítva nagyjából 2 milliárd 951 millió forintos kártérítést kell fizetnie az áldozatnak.

Az esküdtszéknek mindössze 30 percre volt szüksége, hogy 4,4 millió dolláros kártérítési ítéletet hozzon – ez az egyik leggyorsabb ítélet, amit valaha láttunk –, majd alig 10 percnyi tanácskozás után további 5 millió dollárral növelték a korábbi összeget

– mondta Thomas Greer, Cronnor ügyvédje.

Ennek ellenére Greer még nem nyugodott meg. Véleménye szerint az étteremlánc fellebbez az ítélet ellen, és szerinte ügyfele végül nem kap millió dolláros kártérítést.

Bár nagy tisztelettel viseltetünk az ügy iránt, nyilvánvalóan csalódottak vagyunk, és határozottan nem értünk egyet az esküdtszék döntésével, amely egy szerencsétlen és elszigetelt incidenssel kapcsolatban született, amely nyolc évvel ezelőtt történt az egyik üzletünkben. Bár mérlegeljük további lehetőségeinket, örülünk, hogy ezt az ügyet végre magunk mögött tudhatjuk

– reagált a Cracker Barrel az ítéletre.


A figyelmetekbe ajánljuk