Dizájnban utazunk

A Hamu és Gyémánt 2018-as különszáma

Melyek azok a múzeumok, melyeknek, nemcsak a gyűjteményük darabjai, hanem önmagában az épületük is egy külön műalkotás? Lehetséges, hogy a közeljövőben az eddig fix pontnak számító négy kereket is elfelejthetjük, ha autókról van szó? Hol találhatók a nagyvilágban azok a hotelek, melyek vászonként szolgáltak egy-egy világhírű dizájner számára? A 2018-as Hamu és Gyémánt Design különszám minderre és sok másra is választ ad.

Látvány/múzeum

Ünnepi lakoma a szemnek: a világ leglátványosabb, formatervezéssel, képzőművészettel foglalkozó múzeumait kerestük, amelyek nemcsak a műkincseik miatt érdekesek, de már maguk az épületek is megérnek egy látogatást – micsoda vonalak! A nagy ívű, XX. századi mesterek által tervezett látványosságok mellett akad itt klasszikus skandináv palota és már-már túlzásnak tetsző közel-keleti luxus is. Nyolcelemes bakancslistát készítettünk a dizájnrajongóknak!

Formahistória négy keréken

Noha alig több mint száz évre tekint vissza az autók története, dizájnjuk látványos és szükséges fejlődésen ment keresztül, itt-ott némi vargabetűkkel. A közeljövőben talán már a négy kereket is elfelejthetjük?

A legnagyobb vászon az alkotáshoz 

A legjobb szállodák számára a dizájn éppolyan fontos, mint a szolgáltatások, amelyeket nyújtanak. Nem ritka hát, hogy egy-egy ikonikusnak álmodott helyet sztárdizájnerek fantáziájára bíznak: szinte mindegyik nagynevű építész, belsőépítész vagy éppen divattervező nevéhez fűződik egy vagy akár több szálloda, melyek egyszerre viselik magukon tervezőjük stílusjegyeit és életfelfogását. Méreteik miatt pedig a szállodák igen jó alapot teremtenek az önkifejezéshez.


A Hamu és Gyémánt Design különszámot keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg a kiadótól.

Népszerű címkék:


Legyen gyűjtő, fizessen elő a Hamu és Gyémántra!

Szép, hasznos, értékes, prémium minőségű – a könyvespolcokon a helye.