Nászútválasztás okosan

Mézeshetek mini guide

Nem mindegy, hogy örökösen kíváncsi felfedezők, kultúrára szomjas városi vagányok vagy folyton lubickolni vágyó napimádók vagyunk – épp ezért van, akinek szóba se jöhet Skandinávia, csak a jó öreg Afrika. Mini guide-unkban négyféle igényhez négyféle nászúttípust párosítottunk.

A nászút nem egy egyszerű utazás, nem elég, ha csupán kellemes vagy jó, felejthetetlennek kell lennie. Hiszen nemcsak életünk egyik legnagyobb anyagi ráfordítását igénylő útjáról van szó, hanem talán a legnagyobb jelentőségűről is. Térképezzük fel a lehetőségeket alaposan és válasszunk jól: menjünk olyan helyre, amely épp azt ígéri, amire vágyunk, és ahol nemcsak mi nem jártunk még, hanem a közeli ismerőseink sem, hogy ezzel is megadjuk magunknak a felfedezés felejthetetlen élményét. A kínálat szinte határtalan, a hozzánk illő nászút kiválasztása azonban, amennyiben jól ismerjük magunkat, igényeinket és vágyainkat, korántsem nehéz.

Vizes

Igazi klasszikusnak számít: felkeresünk egy vakítóan fehér homokos partot, melyet kristálytiszta, langyosra melegedett víz mos – egész naphosszat süttetjük magunkat a szikrázó napsütésben, közben egymás után rendeljük a művészeti installációként is értelmezhető koktélokat. A legtöbb nászút így fest, és nem véletlenül, hiszen a több hónapig tartó esküvőszervezés okozta stressz kipihenésére kiválóan alkalmas.

Bármennyire csábító is azonban a maratoni semmittevés, érdemes programokat is tervezni, hogy később ne csak heverészésről és koktélozásról legyenek emlékeink – kiránduljunk, fedezzük fel a növény- és állatvilágot, barátkozzunk helyiekkel, sportoljunk. A kategóriában az utóbbi évek legnépszerűbb desztinációi a Maldív- és a Fidzsi-szigetek, Mauritius, Thaiföld, Bali és a Karib-térség szigetei, amennyiben pedig nincs lehetőségünk legalább két-három hetet rászánni egy trópusi útra, remek alternatíva lehet a nyári hónapokra időzített, Európa valamelyik tengerpartjára (például Korzikán, Szantorinin vagy Caprin) szervezett nászút.

Kik számára ideális?

Akik imádják az édes semmittevést, a napot, a homokot, a vizet és az italokat kis esernyőkkel.

Érdekli a folytatás? A teljes cikk a Hamu és Gyémánt 2019-es, Utazó című különszámában olvasható. A kiadványt keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg weboldalunkon keresztül. 

Fotó időpontja: 2019. 04. 23.

Legyen gyűjtő, fizessen elő a Hamu és Gyémántra!

Szép, hasznos, értékes, prémium minőségű – a könyvespolcokon a helye.