Emeljük poharunkat!

Megszületett a Hamu és Gyémánt születésnapi koktélja

Milyen koktél lenne a Hamu és Gyémánt? Ezt a kérdést tettük fel Ódor András bártulajdonos-bártendernek a magazin 20. születésnapjához közeledve. A válasz egy rendhagyóan szervírozott, izgalmas és elegáns italkreáció formájában érkezett.

Mesélő csésze

Az 1751-es brit gintörvény hatására nemcsak véget ért a komoly társadalmi problémákat előidéző ginőrület, hanem a korlátozásoknak köszönhetően az ital minősége is szinteket ugrott. Hamarosan megnyíltak az úgynevezett ginpaloták, melyekben az arisztokrácia az ötórai teájuk mellett gint, és gines italokat (őskoktélokat) is fogyaszthattak. Ezt a korszakot megidézve alkotta meg a Hendrick’s Gin a teáscsészére emlékeztető ginespoharát, és mivel a Hamu és Gyémánt hisz a jó történetekben, koktélunk ebben az extravagáns pohárban kapott helyet.

Hamu és Gyémánt koktél

Ginalapú sour koktél, melynek lágy citromosságát fűszeres tonikhab teszi izgalmassá. Ez azonban még nem minden, a teljes ízélmény a titkos recept alapján készült olívahamuval megszórt uborkával együtt kel életre.

ÖSSZETEVŐK:

  • Hendrick’s Gin
  • St. Germain bodzalikőr
  • citrom
  • cukor
  • zellerbitter
  • uborka
  • bors
  • tonikhab

GARNISH:

  • uborkakarikák
  • olívahamu

Néhány csepp szokatlanság

Rendhagyó koktélunkhoz a világ legkevésbé átlagos ginjét, a Hendrick’s Gint választottuk. A Skóciában főzött és palackozott prémium Hendrick’s Gin a hagyományos gyógynövényösszetevők mellett rózsaszirmokat és uborkaesszenciát is tartalmaz, melyek egyedi, mással össze nem téveszthető karakterrel ruházzák fel.

Az alkotó

Ódor András a bartenderszcéna egyik kiemelkedő szereplője. Számos nemzetközi versenyen bizonyított, két éven keresztül oktatott a Mixer Akadémián. Folyamatosan járja a világot, és mindig talál valami értékeset, amit magába szívhat a szakma rejtelmeiből. Nyitottsága és kreativitása két budapesti helyen, a Black Swan és BarSide nevű bárokban öltött testet.

Kóstolja meg Ön is a Hamu és Gyémánt koktélt! Ünnepi koktélunk november 1-től elérhető az alábbi bárokban: 

Black Swan

Klaszikus, art deco enteriőrjével az amerikai szesztilalom utáni bárkultúra fénykorát idézi meg – ehhez illeszkedik italkínálata is, mely jelenleg több, mint 800-féle prémiumminőségű párlatot és különleges koktélt tartalmaz. A Black Swan ambíciója nem kisebb, mint hogy néhány éven belül a világ legjobb bárjai közt tartsák számon.

BarSide

A múltból merítkezve, a jövőbe tekintve – ez a Barside filozófiája. Ennek megfelelően a bártenderei a tudatosság szellemében hisznek, ezért minimalizálják az alapanyagpazarlást. A bár egyfajta showroomként is működik, azaz ha beleszeretünk egy koktélba, megvásárolhatjuk a hozzávalóit.

Fotó helyszíne: Black Swan Budapest Fotó készítője: Hargitay Olivér

Legyen gyűjtő, fizessen elő a Hamu és Gyémántra!

Szép, hasznos, értékes, prémium minőségű – a könyvespolcokon a helye.