Pályarekord

Dragomán György novellája

Felébredsz és rám mosolyogsz, fogalmad sincs, hogy életed talán legkeservesebb reggele következik. Visszamosolygok rád, még nem jött el az ideje, hogy megtudd.

Kimegyek a tálcáért a reggelivel. Joghurtos müzli, narancslé, pont úgy, ahogy szereted.

Az álomtól még kicsit kába vagy, de azért felülsz az ágyon, hátradőlsz, a fél lábad kicsúszik a selyem takaró alól. A sötétkék lakk kicsit megkopott már az körmödön. Végigsimítok a lábfejeden, ahogy visszaigazítom rá a takarót, az ujjbegyem a lábujjközöd csiklandozza, nevetsz, behúzod a selyem alá.

Hogy szerettem még egy hete is ezt a nevetést. Most is rád mosolygok. Kimegyek, a saját tálcámat is behozom, rajta az én müzlim és az én narancslevem.

– Jó étvágyat, szépségem – mondom, kanalazni kezdem a joghurtot. Jó keserű a kininkivonattól, amit belekevertem, de jóízűen, mosolyogva eszem. Te is rám mosolyogsz, aztán kézbe veszed a kanalat. Az első kanál után összeráncolódik az orrod, kicsit fintorogsz, de eszel még egy kanállal, nem nyeled le, ott forgatod a szádban. Én mohón eszem a sajátom, szürcsölve iszom a narancslevet hozzá, a szekrénytükréből látom az arcod, azt, ahogy leteszed a kanalat, kortyolsz egyet a narancsléből, még jobban elfintorodik az arcod, de leplezni próbálod.

Most jön a döntő pillanat. Meg kéne kérdezzed, hogy nem érzek-e valami furcsa ízt ezen a müzlin. Azt hazudnám persze, hogy semmit, odaülnék az ágyad mellé, belekanalaznék a tányérodba, azt mondanám, hogy megeszem a tiedet is szívesen, ha nem kéred, mert olyan kajás vagyok a hajnali futás után. És tényleg, tényleg boldogan enném, megédesedne a számban a keserűsége. Aztán kimennék, és hoznék neked másik reggelit.

De te semmit se kérdezel, és ebből tudom, hogy igazam van. De lehet, hogy mégse. Hátha mégse.

Érdekli a folytatás? A teljes történet a Hamu és Gyémánt Design különszámában olvasható el. A kiadványt keresse az újságárusoknál, vagy rendelje meg a kiadótól.

Fotó helyszíne: Csepel Művek Fotó időpontja: 2016. 10. 10. Fotó készítője: Sárosi Zoltán Szerző: Dragomán György

Legyen gyűjtő, fizessen elő a Hamu és Gyémántra!

Szép, hasznos, értékes, prémium minőségű – a könyvespolcokon a helye.