ételhulladék

Kevesebb ételhulladékot termelnél? Ezzel a négy módszerrel egyszerűbb lesz

Ezekkel az apró trükkökkel sokkal környezettudatosabb lehetsz!


 Fagyasztó!

Ha gyanítod, hogy valamit nem fogsz felhasználni néhány napon belül, fagyaszd le. Szinte mindent le lehet fagyasztani – még a tejet (használd fel sütéshez) és a sajtot is (előbb aprítsd fel).

Jenna Helwig, a Bare Minimum Dinners szerzője különösen szereti lefagyasztani a gyümölcsöket, mielőtt megromlanának:

A barna banánt meghámozom, darabokra töröm, majd lefagyasztom, hogy később banánkenyérbe, turmixba vagy egy házi fagylalthoz fehasználhassam.

Ismerd meg a szokásaidat

Valószínűleg vannak bizonyos élelmiszerek, amelyeket többször is kidobsz. Figyelj arra, hogy mi kerül a szemétbe, és ez alapján vásárolj az élelmiszerboltban. Talán legközelebb kisebb dobozos tejfölt vegyél, vagy kisebb zacskó salátát. De semmiképp ne legyen bűntudatod – mindannyian vettünk már olyan alapanyagokat, amelyeket végül nem használtunk fel –, de ha felismered és megváltoztatod az élelmiszerpazarlással kapcsolatos gyengeségeidet, az segíthet a jövőben.

Sorrend

A maradékok és különösen a romlandó termékek nagyobb valószínűséggel mennek veszendőbe, ha más élelmiszerek mögé kerülnek. Sophie Egan, a fenntartható élelmiszerekkel foglalkozó szakértő a How to be a Conscious Eater című könyvében azt javasolja, hogy hozzunk létre egy külön először használjuk fel részt a hűtőszekrényben. Így a párod vagy a gyerekeid mindig tudni fogják, hogy mit kell először megfőzni vagy megenni.

A maradék nem ellenség

Néhány ember számára a maradék egyszerűen visszataszító. Azonban, hogy megváltoztasd a gondolkodásmódodat az újbóli étkezésről, próbáld meg feldobni a maradék ételeket. Változtasd meg a textúrát és az ízvilágot!

A figyelmetekbe ajánljuk