elon musk mosolyog

Elon Musk azt hiszi, hogy a Mátrixban élünk

Mintha az emberszerű Tesla-robotok világra bocsátása és a turisták űrhajózása nem lenne elég nyugtalanító, Elon Musk tech-milliárdos kijelentette, hogy nagy valószínűséggel egy hiperreális számítógépes szimulációban élünk.


Az Atari 1972-ben megjelent első, kereskedelmi szempontból sikeres videojátékáról szóló tweetre válaszolva Musk kifejtette, hogy a videojátékok grafikájának fejlődése azt jelenti, hogy olyan világokat alkothatunk meg, amelyek megkülönböztethetetlenek minket a valóságunktól.

49 évvel később a játékok fotorealisztikus 3D-s világok. Mit sugall ez a tendencia folytatása a valóságunkról?"

– tette fel a fontos kérdést.

Korábban pedig kijelentette, hogy körülbelül milliárd az egyhez az esélye annak, hogy szimulációban élünk, és bizonyítékként Nick Bostrom oxfordi filozófus 2003-as, Are You Living in a Computer Simulation című tanulmányát idézte.

Bostrom érvelése szerint, ha akár egyetlen civilizáció is képes tudatos lényeket szimulálni a számítástechnika segítségével, akkor milliárdnyi, igencsak részletes civilizáció szimulálható elődeik hasonlóságával.

Lehetséges, hogy a miénkhez hasonló elmék túlnyomó többsége nem az eredeti fajhoz tartozik, hanem egy eredeti faj fejlett leszármazottai által szimulált emberekhez"

– magyarázta a filozófus.

(Dazed)

A figyelmetekbe ajánljuk