Új karakterek teszik vidámabbá a Duolingót

A Duolingo új karakterkészlete a tanulókat hivatott segíteni.


A Duolingo Project Világ kilenc karaktere mind egyedi személyiséggel rendelkezik és útmutatóként lesznek jelen az applikációban, hogy könnyebb legyen elsajátítani a kiválasztott nyelvet. Vidáman reagálnak, ha jól válaszoltál, és csalódottan, ha rosszul.

„Egyértelmű, hogy a Duolingo egy nagyon játékos nyelvtanuló eszköz"

– mondta a cég kreatívigazgatója, Greg Hartman

„Rengeteg tapasztalatot vettünk át más játékokból, és azt hiszem, rájöttünk arra, mennyire motiválók tudnak lenni a karakterek; amikor eltűntetsz egyet, akkor akár motivációd is alábbhagyhat, mert érzelmileg kötődtél hozzá. Szerettünk volna ilyen érzelmi kötődéseket kialakítani, és motiváló karaktereket létrehozni, amik pozitív megerősítéseket adnak a felhasználónknak"

Vidám karakterek vesznek rá a nyelvtanulásra

Amit biztosan tudtunk, hogy meg szeretnénk tartani bizonyos dizájn elemeket, mint például Duo baglyot, a nagy szemeivel, egyszerű testformáival, odatapasztott lábaival. Ahogy a rajzfilmfigurákkal is lenni szokott, a karakter a személyiséget is jól tükrözi kialakításával – a háromszögek dinamikusak, a négyzetek kiszámíthatóak, a kör alakzatúak vidám figurák általában. De a Duolingo karakterei nem ennyire kiforrottak, azért vannak ott, hogy segítsék a felhasználót. Hartman azt vallja, hogy a dizájn alakítsa ki a karakterek személyiségét. Így jött létre a lila hajú, éles szögekből álló karakter Lily, a kör alakú, szakállas, jószívű Vikram, és a tömb testalkatú, gyerekes karakter, Junior – adta hírül a Verge.

A figyelmetekbe ajánljuk