Egy Dodge motorból kialakított dohányzóasztal, amely képes tüzet okádni.

A motor mind a 10 hengerét saját égővel és gyújtóval szerelték fel.


A Dodge Viper V-10-es motorját szörnyű lenne veszni hagyni, ezért John Cobb valami egészen mássá alakította át. Az autóipari művész – aki egyben az Alaris Invent ipari formatervező üzlet kreatív elméje is –, nemrég egy 2002-es Viperből származó motor birtokába jutott. Ahelyett, hogy egy másik autóhoz használta volna, úgy döntött, hogy valami egészen másra használja - egy tűzrakóhellyé alakítja át, amely dohányzóasztalként is funkcionál – írja a RobbReport.

A művész a Viper masszív, 10 hengeres motorját használta az asztal alapjául, amelyet alaposan lecsiszolt, hogy gyakorlatilag vadonatújnak tűnjön. Ezután a motorblokkhoz dugattyúkat és összekötő rudakat erősített, amelyeket lábakként és támasztékként használt.

Az asztalról Cobb által a Facebookon közzétett videón feltűnik, hogy nincs asztalfelület, de ez valószínűleg csak azért van, hogy megmutassa a tűzrakóhely képességeit. Nagy valószínűséggel egy egyszerű üveglap segítségével egy teljesen jól funkcionáló dohányzóasztallá lehetne alakítani.

Míg az asztal dizájnától valószínűleg alaposan kidülled a szemünk, még inkább leesik az állunk a tűzokádó képességeitől. Cobb a motor minden egyes hengerét saját égővel és gyújtóval szerelte fel, így mindegyikből lángot köp ki. Emellett egy elég menő gyújtórendszert is szerelt a tűzrakóhely bekapcsolásához. A motorblokkba szerelt kulcsot egyszerűen elfordítod, hogy a gyújtók bekapcsoljanak, és egy valódi Viper pedáljára lépve egy-egy csatlakoztatott tartályból táplálod őket gázzal. Ez tényleg nem sokban különbözik attól, mintha a valódi szuperautó motorját felbőgtetnénk. Persze mondani sem kell, hogy a tűzrakó funkciót csak kint érdemes használni.

Cobb korábban is épített már motoros dohányzóasztalokat és tűzrakóhelyeket ügyfeleknek, de a Viper kettős felhasználású modelljének kézzel való elkészítésével öt hónapot töltött. A tervező egyébként vállal egyedi megrendeléseket is, amelyek ára 11 500 dollár ( 3 450 000 forint).

A figyelmetekbe ajánljuk