cyberpunk 2077
A Sony visszaadja a pénzét mindenkinek, aki a PlayStation Store-on keresztül vette meg a videójátékot, amennyiben lead egy online kérést róla.


Alig több, mint egy hete jelent meg az év egyik legjobban várt videójátéka és egyik legnagyobb dobása, a Cyberpunk 2077, de a játékot máris kivonták a PlayStation Store-ból. Felhasználók tapasztalták, hogy elérhetetlen a cég online boltjában a bolt, netes felületen is csak előrendelni lehet. A Sony közleményében elárulta, hogy azért döntöttek a játék ideiglenes eltüntetéséről, mert rengeteg panasz érkezett a fogyasztók részéről PlayStation készülékeken.

A játék nem teljesített kifejezetten jól PS5-ön, a játékosok ugyanis folyamatosan grafikai és egyéb hibákra panaszkodtak, a játékélményt teljesen elrontotta sokak számára a rengeteg bug. PS4-en pedig még ennél is rosszabbul fut. Ott mindezek a hibák ellenére még folyamatosan be is hal, vizuális minőség pedig abszolút szinten aluli. Amíg kijavítják a szükséges hibákat, addig a Sony úgy döntött, hogy nem árulja online a játékot PlayStation-felhasználók számára.

Mi több, az eddigi vásárlók, akik a PlayStation Store-on keresztül vették a játékot, ezen a linken vissza is kérhetik a pénzüket. Ugyanakkor akadhatnak hibák és néha többször is meg kell próbálni, vélhetően a terheltség miatt. Valószínűleg nagyon sokan éltek a lehetőséggel, hisz hibás terméket kaptak. A fejlesztők kiadtak egyébként már egy javítócsomagot és továbbiakat ígérnek, vélhetően januárra és februárra, így a hibák idővel ki lesznek javítva a játékban remélhetőleg és mindenki számára ugyanannyira élvezhető válik.

(Forrás: The Verge)

A figyelmetekbe ajánljuk