A British Airways többé nem köszönti sem a hölgyeket, sem az urakat
Újabb légitársaság törli el a nemek szerinti megszólítást.

Ezúttal a British Airways döntött úgy, hogy a jövőben nem fogja használni a „hölgyeim és uraim" köszöntést a járatain. Mindezt a nembináris neműek érdekében, akik problémásnak találhatják a nemspecifikus bemondásokat.

A British Airways nemsemleges nyelvezete nem az első a légitársaságok között:

a nagy légitársaságok közül az Air Canada jelentette be elsőnek, hogy a jövőben felhagy a nemi alapú köszönések használatával.

A döntést más légitársaságok is követték, köztük a Delta- és a Japan Airlines, illetve idén a Lufthansa is meglépte.

2019-ben mindezt az EasyJet is bevezette volna, ám a rengeteg panasz és gyűlölethullám miatt a légitársaság végül felhagyott az új szabályzattal, és csak „tanácsokat" adnak ahhoz, hogy „hogyan fogadjanak udvariasan és elfogadóan minden ügyfelet".

A nemsemleges köszöntések fogadtatása vegyes: sokan üdvözlik a döntést, hiszen szerintük a vállalatok ezzel elismerik, hogy a nemen kívül más is meghatározhatja egy személy identitását; mások szerint a légitársaságok csupán a „wokehullámot" lovagolják meg.

A British Airways ugyan a beköszönésnél eltörli a nemspecifikus megszólításokat, de egyelőre nem nyilatkoztak arról, hogy megmondják-e a dolgozóknak, hogy a fedélzeti beszélgetések során is ügyelniük kell arra, hogy elkerüljék az uram és hölgyem megszólításokat.


A figyelmetekbe ajánljuk