Bárki lefotózhatja a Földet a Canon műholdjával
Canon

New York

Bárki lefotózhatja a Földet a Canon műholdjával

Fényképezőt szereltek az eszközre, ami az űrben is megállja a helyét.

A Canon már 2017 júniusában felküldte a saját, CE-SAT-1 nevű műholdját, aminek a fedélzetén egy módosított 5D Mark III fényképező is található. Emellett még került a műholdra egy 3720 mm gyújtótávolságú, 40 cm átmérőjű Cassegrain jellegű távcső és egy PowerShot S110 fényképező is a nagylátószögű fotók készítésére.

A műhold fő mutatványa a már említett 5D Mark III, ami 600 kilométer magasról készíti a jobbnál jobb fényképeket a Földről. A Canon most az év egyik legnagyobb techeseményén, a CES 2021-en mutatta be az új interaktív weboldalát, ahol bárki készíthet fotókat az űrből. Pontosabban egyelőre csak a pár helyszínről, és nagyjából 15,5 négyzetkilométeres területen lehet böngészni. Ez azt jelenti, hogy egy pixel körülbelül 90 centimétert tesz ki.

Dubai

Canon

Az űrben is jól teljesítő masina fényképeit bárki lementheti magának.

A dolog apró szépséghibája, hogy mindez nem élőben történik, hiszen 27 300 kilométer/óra sebességgel száguld a készülék, ami nagy kihívást jelentene a felhasználóknak. A Canon előre rögzített pár helyszínt, amikből válogathatunk, majd fotózhatunk – még magyarázó videókat is kapunk.

Mindennek ellenére, így is nagy elismerés a gyártó számára, hogy a Földre gyártott készülék az űrben is megállja a helyét.

A figyelmetekbe ajánljuk