Az USA-ban elektromos repülőtaxikkal juthatnánk el a reptérre

A United Airlines közel kétszáz elektromos repülőtaxi megvásárlását tervezi, amelyekkel terveik szerint a repülőtérre szállíthatnák az utasokat.


Az amerikai légitársaság az első azon légitársaságok között, akik az elektromos repülőtaxik megvásárlása mellett döntöttek, ám mielőtt mindez elkezdődne, a légügyi hatóságoknak engedélyezniük kell az eszközöket. Csak az a ő jóváhagyásuk után kezdődhet a légitaxik beszerzése – írja a BBC.

A United egy másik amerikai légitársasággal a Mesa Airlinesszal együttműködve szeretné megvásárolni az Archer vállalat elektromos légitaxiját, hogy a későbbiekben azokkal szállítsa az utasokat a bedugult autópályákat és hatalmas forgalmat elkerülve a repterekre.

A kaliforniai székhelyű Archer szerint a taxik képesek lesznek 95 kilométert 240 km/h-ás sebességgel megtenni, így ezzel a felére csökkenthetik a repülőtérre tartó út alatti szén-dioxid-kibocsátást. Tudni illik, hogy a légitársaságok a világ legnagyobb szennyezői közé tartoznak, a United pedig pont ezzel indokolja döntését a légi járművek megvásárlását illetően. Ezzel is szeretnének hozzájárulni a mérgező anyagok kibocsátásának korlátozásához.

A figyelmetekbe ajánljuk