Az Aston Martin hamarosan piacra dobja a legerősebb városi terepjárót

Az Aston Martin hamarosan piacra dobja a legerősebb városi terepjárót

Az Aston Martin a „világ legerősebb luxus-SUV-jának" nevezte a legújabb DBX-et, pedig még meg sem jelent.

A brit márka egy kedden kiadott teaserben engedett bepillantást az új változatba a február 1-jére tervezett hivatalos leleplezés előtt. A britek nem is spóroltak a kijelentésekkel, többek között azt is állították, hogy az autó a konkurencia fölé fog emelkedni.

A jelenlegi 2022-es DBX az AMG 4,0 literes biturbó V8-asával van felszerelve, amely 542 lóerős teljesítményre és 700 Nm-re képes. Az autó 4,3 másodperc alatt sprintel nulláról 100 km/órás sebességre, és 291 km/órás végsebességre képes.

A pletykák szerint azonban az utódot az Aston Martin saját 5,2 literes, duplaturbós V-12-esével szerelheti fel. Ez az autógyártó szerint 700 lóerős csúcsteljesítményre és 752 Nm-re lesz képes.

A jelenlegi DBX

Aston Martin

Van azonban még két csúcskategóriás SUV, amelyet a DBX-nek le kell majd győznie ahhoz, hogy megszerezze a csúcsot: a Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid, amely 670 lóerőre és 898,91 Nm-re képes, valamint a Lamborghini Urus, amely 641 lóerőt és 850 Nm-ot ígér. Ez nem kis feladat, de az Aston Martin mindenesetre magabiztosnak tűnik.

Az új DBX valószínűleg az eladások terén is jól fog teljesíteni. Bár a SUV még csak két éve van gyártásban, már most az Aston Martin legkelendőbb autója, amely 2021 harmadik negyedévéig a márka eladásainak 51 százalékát adja.

Az újdonság ráadásul mutatós is lesz. Egy állítólagos prototípus alapján, amelyet tavaly a Nürburgringen végzett tesztelés közben szúrtak ki, az autó ugyanolyan elegánsnak és stílusosnak tűnik, mint elődei.

A várva várt járgány, amely várhatóan a DBX S nevet kapja, valószínűleg még idén, 2023-as modellként kezdi meg a pályafutását. A Robb Report megkereste az Aston Martint, hogy további részleteket tudjon meg a modellről, de a márka a leleplezés előtt semmit sem oszt meg az autóról.

A figyelmetekbe ajánljuk