Egy lány arcmaszkot húz magára.

A kutatók érdekes módon azt találták, hogy mind a férfiak, mind a nők vonzóbbnak tűnnek, ha arcuk nagy részét eltakarja a maszk.


Meglepő következtetés, tekintve, hogy mennyire támaszkodunk az arc jelzéseire – de ha kiderül, hogy a tanulmány szélesebb populációra általánosítható, talán marad némi remény azok számára, akik a világjárvány idején szeretnének randizni.

Tanulmányunk azt sugallja, hogy az arcokat akkor tartjuk a legvonzóbbnak, ha orvosi arcmaszk takarja őket. Ez azért lehet, mert hozzászoktunk ahhoz, hogy az egészségügyi dolgozók kék maszkot viselnek, és most ezeket az embereket az ápolókkal vagy orvosokkal azonosítjuk

– mondta a The Guardiannek Michael Lewis, a Cardiffi Egyetem kutatója, a Cognitive Research című folyóiratban megjelent, az eredményekről szóló tanulmány társszerzője.

Úgy tűnik, a jelenség összefügg azzal, hogy válság idején a megfelelő jeleket kell küldeni.

Egy olyan időszakban, amikor sebezhetőnek érezzük magunkat, megnyugtatónak találhatjuk az orvosi maszkok viselését, és így pozitívabban viszonyulunk viselőjéhez

– tette hozzá Lewis.

A tavaly év elején végzett kísérletben 43 nőt kértek meg arra, hogy egy egytől tízig terjedő skálán értékeljék a maszk nélkül, orvosi maszkot viselve, illetve az arc alsó fele előtt egy fekete könyvet tartva ábrázolt férfiarcok vonzerejét.

Az eredmények meglepőek voltak: a sebészeti maszkot viselő férfiakat ábrázoló képek kerültek az élmezőnybe a vonzerő tekintetében. A második helyen a szövetmaszkosok végeztek, míg a maszk nélküli férfiakat ábrázoló képek kapták a legalacsonyabb pontszámot.

Forrás: Futurism

A figyelmetekbe ajánljuk