roddy ricch
A streaming platform nyilvánosságra hozta, melyik számokat hallgatták a legtöbben a felhasználóik közül. Sőt a legtöbbet olvasott dalszöveget és legtöbbet Shazamozott számokat is listázták!


Közeleg az év vége, a straming platformok pedig szép sorban kiadják, miket hallgattak a legtöbben az emberek szerte a világban. A Spotify után legnagyobb vetélytársa, az Apple Music is nyilvánosságra hozta népszerűségi listáit. Három kategóriában is felállított egy 100-as toplistát: legtöbbet játszott dalok, dalok, amiknek a legtöbben olvasták el a platformon belül elérhető dalszövegét, továbbá a Shazam dalfelismerő szolgáltatással mire kerestek a legtöbben.

Ami a legnépszerűbb dalokat illeti, Roddy Ricch The Box című száma lett az első. Érdekesség, hogy a dal eredetileg nem is jött ki először kislemezként, szimplán felkapták a dalt TikTokon, több hétig listavezetőt csinálva belőle, míg végül az éves elszámolásban is megvert mindenkit.

Második a Grammy által mellőzött Blinding Lights lett The Weekndtől, a harmadik pedig nem is idei szám. Tones and I Dance Monkey című száma ugyanis tavalyi, de idén is sokat hallgatták. Negyedik pedig DaBaby Rockstar című száma, amin vendégszerepel Roddy Ricch, aki így gyakorlatilag három számmal is képviselteti magát a legjobb tízben, amit egy másik száma zár. Ez alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy ő volt az Apple Music felhasználók idei kedvenc előadója.

Ami a dalszövegeket illeti, a legtöbbet idén Cardi B és Megan Thee Stallion közös számának, a WAPnek a sorait böngészték. Mindezt úgy, hogy alig pár hónapos dalról van szó. Második itt is a tavalyi Dance Monkey, harmadik pedig egy japán duó, a YOASOBI Yoru ni Kakeru (夜に駆ける) című szintén tavalyi száma lett. Negyedik pedig a The Box, szóval ezen a listán is az élbolyban találhatjuk Roddy Riccht, akinek nagy éve volt.

Ami a Shazamos listát illeti, ott ismét a Dance Monkeyt láthatjuk, nem meglepő módon. Nemrég ugyanis nyilvánosságra hozták a legtöbbet Shazamozott dalok listáját valaha, ahol szintén ez a dal lett az első. SAINt JHN Roses című számának Imanbek remixe lett a második, a Blinding Lights pedig a harmadik.

A figyelmetekbe ajánljuk