Napjaink szuperhősei

A Hamu és Gyémánt 2019. tavaszi száma

Hogy jutottak el a gyorskorcsolyázó Liu testvérek a magyar sporttörténet első téli olimpiai aranyérméig? Milyen titkokat fedezett fel Winkler Nóra a világhírű budapesti Bauhaus villasoron? Mit tapasztalt Kristóf Krisztián cirkuszkoreográfus, aki világsztárokkal dolgozhatott együtt Tim Burton legújabb filmjén? A válaszok a Hamu és Gyémánt legfrissebb lapszámában!

A fantasztikus kettős        

A hazai sporttörténet első téli olimpiai aranyérme és még egy halom további díj, melyek mögött emberfeletti teljesítmény áll – Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang a való élet szuperhősei, akiknek ugyan nem kell megmenteniük a világot, gyorskorcsolyázókként épp olyan büszkék lehetünk rájuk, mintha legyőzték volna a veszedelmes főgonoszt. A legnagyobb magasságokba törő célokról és a szuperhősök hétköznapjairól is meséltek a Hamu és Gyémántnak.

Millió dolláros hősök

„A Marvel olyan volt, mint a Beatles” – jellemezte egy újságíró az 1960-as évek eleji szuperhős-forradalmat. Ma pedig a Marvel olyan, mint… Bajosan hasonlítható bármi máshoz, ugyanis a világ egyik legnagyobb brandjévé nőtte ki magát, mely egymás után dönti a filmtörténeti rekordokat. Mégis miben áll a titka? Hogyan alakultak a képregények kasszasikergigaprodukciókká? Képes Marvel-történelem korántsem csak diákoknak!

A gentleman, a cirkusz és Tim Burton

Cirkuszkoreográfus – már önmagában a tény, hogy valakinek ez a foglalkozása, kellőképpen figyelemre méltó, Kristóf Krisztiánhoz azonban ezenfelül bámulatos családi történetek, nemzetközi sikerek és remek, a Disney nagyszabású produkciójának kulisszák mögül származó sztorijai is köthetők. A Hamu és Gyémántnak adott interjúban szó esik a nagypapa elefántvásárlásáról, Tim Burton munkaházáról és Eva Green tériszonyáról is.

Világraszóló villasor

22 különböző, mégis egymással harmóniát alkotó épület egy pasaréti utca két oldalán: közös tulajdonságuk a geometrikus szerkesztés, az egyszerű formákra való törekvés, ahogy a részletekben tetten érhető finomság, leleményesség, kreativitás, praktikum is. Hol vagyunk? Természetesen a legendás Napraforgó utcában, melyet a Bauhaus alapításának 100. évfordulója alkalmából barangolunk végig Winkler Nórával.

Szicília

Goethe ajándékozta a világnak azt a bölcsességet, hogy „Szicília nélkül nem lehet teljesen megérteni Olaszországot. Mindennek a nyitja itt található.” És ez azt is magába foglalja, hogy ha valakit eddig nem habarított magába az ország félsziget része, Szicíliában instant Olaszország-szerelem vár rá. Útikalauzunkban felvillantunk jó néhányat azok közül a különleges kulturális és természeti adottságok közül, amelyek garantáltan felülírják a megszokott „olasz élményünket”.

A Hamu és Gyémánt tavaszi lapszáma 2019. május 2-től elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól.

Fotó időpontja: 2019. 03. 13.

Legyen gyűjtő, fizessen elő a Hamu és Gyémántra!

Szép, hasznos, értékes, prémium minőségű – a könyvespolcokon a helye.