Extravagáns letisztultság

A Hamu és Gyémánt 2018. téli száma

Miért döntött úgy Pásztor Anna, hogy extrém stílusáról is híres rocksztárként elindul a letisztulás útján? Mit gondol Magyarországról a brit független film nagyágyúja, Peter Greenaway? Hogyan vágjunk bele a kontinensnyi csodával kecsegtető India felfedezésének? A Hamu és Gyémánt új lapszáma mindezen kérdésekre választ ad.

A rocker, a bohóc, a nő

Táncolt egy londoni szórakozóhelyen és New York neves balettintézetében is, rappelt, zenekart alapított, élt kilenc négyzetméteren, aztán egy ideje már sokszor kilencen. Pásztor Anna őszintén vallott mindegyik életszakaszáról, a lentől és fentről, vadulásról, kallódásról, egy meghiúsult támadási kísérletről és egy új korszakról, melyben már nem kell önszántából felmennie a keresztre.

Úton a fehér sötétség felé

Rakonczay Gábor kenuval átszelte az Atlanti-óceánt, majd hazatért és túlélt. Mélypontról küzdötte vissza magát abba a magasságba, ahol ismét lehet harcolni az álmokért: november közepén egy nemzetközi expedíció tagjaként, első magyarként az Antarktisz széléről indulva 50 nap alatt a Déli-sarkpontig gyalogol. Az indulás előtt mesélt nekünk testi és lelki felkészülésről, illetve az embert próbáló expedícióról.

A művészet propaganda

A rajzoló szerződése, Az építész hasa, vagy épp a 8 és 1/2 nő – kultikus filmek egy olyan alkotótól, aki nem a történetmesélésben, hanem a képekben hisz. Peter Greenaway a brit független film ikonikus alakja, ám jóval több mint rendező, festő és író is, valamint operalibrettók szerzője, aki tanít és kiállításokat rendez világszerte. Magyarországi tartózkodása idején exkluzív interjút adott a Hamu és Gyémántnak.

India Guide

Egyetlen ország, ám akkora méretű, hogy még abban az esetben is erősen szelektálnunk kell a TOP látnivalói között, ha egy teljes hónapig tartó körutazás keretében keressük fel a szubkontinenst. Úti kalauzunkban segítséget nyújtunk az egy- és a sokhetes látogatásokhoz is, és persze kedvet hozunk a színekkel, fűszerekkel, izgalmakkal és érdekességekkel teli Indiához.

A Hamu és Gyémánt téli lapszáma 2018. december 15-től elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól. 

Fotó időpontja: 2018. 12. 14.

Legyen gyűjtő, fizessen elő a Hamu és Gyémántra!

Szép, hasznos, értékes, prémium minőségű – a könyvespolcokon a helye.