Az ünneplés ideje

A HAMU ÉS GYÉMÁNT 2018. ŐSZI SZÁMA

Mit tehet az ember, ha egyszer csak mesés vagyon hull az ölébe – vagy ha netán kiderül, nemesi vér csörgedezik az ereiben? Hogy döntötte el Istenes Bence sorsát egy lift előtti, váratlan találkozás? Hogyan válhatunk szenvedélyes művészetkedvelőből műgyűjtővé? – A válaszokat az aktuális lapszámukban találja!

Segítség, gazdag lettem!

Egy váratlanul ölünkbe hulló mesés vagyon csodának számít, és manapság nem szokás hinni a csodákban. Pedig van rá esély, hogy megtörténjen, ugyanis a szakemberek szerint vagyonos emberek többször maradnak örökös nélkül, mint gondolnánk. Ilyenkor jön el az örököskutatók ideje, akik lehet, hogy egy nap hozzánk kopogtatnak be. És innen hogyan tovább?

Épül az Istenes brand

Két műsora fut a hazai tévében, közben a német X Factort vezeti, élő műsort élő műsor követ, két ország között ingázik, interjút ad, háttérmunkát végez, minden perce be van táblázva, de rózsaszínben látja a világot. Istenes Bence mesélt nekünk sordöntő liftezésről, megvalósult álmokról, hiányzó példaképekről, jokerekről, és a mindennek értelmet adó értékről, a családról.

Kuba Guide

Salsa, rum és szivar – a kubaiak szerint ennyi elég a jó élethez. Amit azonban innen, Európa szívéből irigyelni lehet, nem a salsában, a rumban és a szivarban keresendő, hanem a látványos életszeretetükben. Talán épp ezért olyan vonzó számunkra a karibi szigetország – amit legalább egyszer mindenki szeretne meglátogatni. Elmeséljük, mire érdemes figyelni utazás előtt, s ha már ott vagyunk, mit együnk, mit igyunk és hol szívjuk magunkba a kubai kultúrát.

Ünnep

Bródy János arca visszatükröződik egy gitárról, Dobó Kata magassarkúban porszívózik – rendszeres olvasóink bizonyosan emlékeznek ezekre a Hamu és Gyémánt-fotókra az utóbbi évekből, de azt már vélhetőleg csak a legrégebbi olvasóink tudják felidézni, amikor Kokó 1998-ban gyémántberakásos bokszkesztyűjét mutatja a kamerának. Egy nagyszabású születésnapi parti keretében most ezeket, és még néhány, számunkra kedves képet idéztünk meg.

Boldog offline-idők

Katódcsöves monitorok, tégla méretű mobilok, visszatekert VHS-ek, floppyra mentett adatok, Jackért elejtett könnyek, a Coco Jumbo dallamai – megidézzük a 90-es évek utolsó, vitrin mögé semmiképp sem száműzhető éveit. Emlékszik, milyen eszközöket használtunk, milyen filmeket néztük és milyen dalokat hallgattunk az évezred végén?

A Hamu és Gyémánt ünnepli lapszáma 2018. október 20-ától elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól. 


Legyen gyűjtő, fizessen elő a Hamu és Gyémántra!

Szép, hasznos, értékes, prémium minőségű – a könyvespolcokon a helye.